juli 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Wat doet een dakdekker?

Een dak

Heb je een daklekkage, een nieuw dak nodig, of gewoonweg een vraag over het dak? Dan is er een grote kans dat de dakdekker jou hierbij kan helpen. Hoe de dakdekker dit precies aanpakt, lees je hier! 

De voordelen van een dakdekker 

De dakdekker heeft veel verstand van alles op het gebied van daken. Maar daarnaast zijn er nog een aantal voordelen die bij het inschakelen van een dakdekker komen kijken.
Zo heb je zelf meer tijd over voor andere dingen, en weet je zeker dat het werk op de juiste manier verricht wordt. Heb je hoogtevrees? Schakel gewoonweg een vakman in die hier geen last van heeft. 

Een prachtig dak
Een prachtig dak

Alles over de werkzaamheden van een dakdekker 

De voordelen van een dakdekker zijn eindeloos. Er zijn namelijk zoveel verschillende dingen waar ze jou bij kunnen helpen. Bijvoorbeeld bij het aanleggen, vernieuwen, repareren en onderhouden. Voor iemand die niet in deze wereld bekend is kan dit vragen opleveren. Want wat houdt dit allemaal in? 

Onderhouden en inspecteren

Het dak onderhouden is één van de belangrijkste taken die een dakdekker kan uitvoeren. En ook vaak het makkelijkst. Weet je niet of jouw dak onderhoud nodig heeft? Dan kun je ook altijd een inspectie laten uitvoeren. Bij zo’n inspectie gaat de dakdekker onderzoeken of er zwakke plekken aanwezig zijn en zal hij of zij gevonden schade ter plekke repareren.

 

Dakonderhoud kost gemiddeld € 12,- tot € 20,- per m². 

Een dakinspectie kost gemiddeld € 150,- tot € 240,-

 

Wil je meer lezen over de werkzaamheden van een dakdekker?  In deze gids vind je meer informatie.

Het repareren van lekkages

Wanneer er schade is op het dak is het belangrijk dat dit zo snel mogelijk gerepareerd wordt. Vooral wanneer je te maken hebt met lekkages. Dit heeft te maken met het feit dat wanneer een lekkage erger wordt de dakconstructie aangetast kan worden. Wanneer dit gebeurt, is er een kans dat het hele dak gerenoveerd moet worden. 

 

Een dakreparatie wordt in drie stappen voltooid. 

  1. De schade onderzoeken en opsporen. 
  2. De voorbereidingen treffen en de schade schoonmaken. 
  3. Het repareren van de schade.  

 

De gemiddelde prijs van een plat dak reparatie is € 250,- tot € 300,- per m². 

De gemiddelde prijs van een schuin dak reparatie is € 150,- tot € 350,- per m².

Renoveren en vervangen

Het renoveren of vervangen van een dak komt niet vaak voor. Dit komt omdat een dak over het algemeen erg lang mee gaat en veel kan hebben. Maar wanneer een dak toch het einde heeft bereikt, of wanneer er toch overtollige schade is aangericht kan een dakrenovatie de enige optie zijn. Hierbij wordt in ieder geval de dakbedekking vervangen, en soms wordt ook de dakconstructie vernieuwd.