juli 21, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Waarom een wespennest verwijderen?

wespennest verwijderen

wespennest verwijderen

In de zomermaanden neemt de overlast van wespen steeds verder toe. Dit is geen pretje, want veel Nederlanders hebben een grote hekel aan dit ongedierte. Gelukkig kun je het nodige doen om wespen op afstand te houden. Zo kun je het ongedierte verjagen met geur. Dit heeft echter niet altijd zin wanneer er veel wespen in jouw buurt opduiken. In dat geval zit er mogelijk ergens een nest. Blijkt dit inderdaad zo te zijn? Dan doe je er goed aan het wespennest zo snel mogelijk te verwijderen. Je bent in dat geval snel verlost van wespenoverlast.

Wespen bestrijden
Niet iedereen denkt direct aan het verwijderen van een wespennest. Vaak wordt eerst een poging gewaagd om het ongedierte te bestrijden. Het bestrijden van wespen is echter geen makkelijke opgave. Hoe groter het nest, des te lastiger het is om de beestjes te bestrijden. In een groot wespennest kunnen namelijk wel duizenden wespen aanwezig zijn. Het is in dat geval geen beginnen aan om de beestjes één voor één te bestrijden. Daarom is het beter om het nest direct te verwijderen.

ervoor kiezen om wespennest te verwijderen
ervoor kiezen om wespennest te verwijderen

Zelf een wespennest verwijderen?
Heb je een betrekkelijk groot wespennest ontdekt? Dan ben je dit nest natuurlijk liever kwijt dan rijk. Sommige Nederlanders gaan het nest te lijf zonder enige voorkennis. Verstandig? Nee, dat is het zeker niet. De wespen in het nest vallen jou namelijk aan wanneer je binnen een straal van vijf meter van het nest komt. Probeer het nest vooral ook niet met een lange stok kapot te slaan. Ook hiermee haal jij je namelijk de woede van de wespen op de hals. Om het nest te verwijderen, moet je de wespen eerst bestrijden. Het nest kan immers pas veilig verwijderd worden wanneer de wespen niet meer in leven zijn.

Schakel een ongediertebestrijder in
Het verwijderen van een wespennest is een flinke klus. Hoe groter het nest, des te langer het duurt voordat je ervan verlost bent. Je moet de wespen namelijk stuk voor stuk uitroeien. Indien je hier zelf mee aan de slag gaat, kan dit betrekkelijk lang duren. Daarom is het beter een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Hij weet namelijk precies wat hij moet doen in het geval van een wespennest. De bestrijder zal de beestjes eerst uitroeien. Hier gebruikt hij vaak vergif voor. Na een paar dagen zijn de wespen niet meer in leven. Wanneer dit het geval is, verwijdert hij het wespennest. En wanneer het nest verwijderd is hoef je niet langer bang te zijn voor overlast door dit ongedierte!