juli 18, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Waar let je op bij het uitzoeken van raamdecoratie?

Raamdecoratie is misschien wel een van de belangrijkste factoren in huis om het leefbaar te maken. Het zorgt voor privacy, het houdt ongewenste lichtinval tegen en het ziet er mooi uit. Raamdecoratie komt in allerlei verschillende soorten en maten en is in elke kamer goed inzetbaar. Maar wat is nou belangrijk bij de aanschaf en het uitkiezen van de juiste raamdecoratie? In deze blog kun je hier meer over lezen.

Matchen met het interieur

De raamdecoratie die jij kiest moet natuurlijk goed passen bij het interieur in de kamer waar jij de raamdecoratie gaat plaatsen. Zo past er bij elk interieursoort een andere soort raamdecoratie. Neem bijvoorbeeld een modern interieur, bij een modern interieur staan houten jaloezieën op maat gemaakt het beste.

jaloezie in de woonkamer

Hou rekening met de hoeveelheid ruimte

Bij het uitzoeken van raamdecoratie moet je rekening houden met de ruimte die je hebt. Wanneer je in een piepkleine studio woont is het bijvoorbeeld niet aan te raden om gordijnen te nemen. Dit omdat gordijnen ontzettend veel kostbare ruimte in beslag nemen. Rolgordijnen of jaloezieën zijn meer op hun plek in kleine ruimtes.

Functie van de raamdecoratie

Bedenk van tevoren goed waar je de raamdecoratie voor gaat gebruiken. Heb je de raamdecoratie nodig voor privacy of moet de raamdecoratie vooral goed verduisteren. Dit is natuurlijk per kamer in huis verschillend. In de slaapkamer wil je natuurlijk dat de raamdecoratie goed verduisterd, dit om ongewenst licht buiten te houden voor wanneer je in de zomer vroeg naar bed wilt of gewoon lekker wilt uitslapen. In de woonkamer heb je dat niet nodig, in de woonkamer heb je genoeg aan normale gordijnen of jaloezieën.