juli 23, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Thuis komen in een schoon en fris huis!

Het klinkt wel als muziek in je horen. Je badkamer schoon binnen uur! Natuur zie je het zelf niet zitten en is het inhuren van een schoonmaak bedrijf daarom helemaal niet zo erg.

Voor een kleine schoonmaak beurt moeten we natuurlijk zelf onze handen uit de mouwen steken en zijn de volgende tips misschien wel heel handig;

Woon- en slaapkamer

We spenderen allemaal veel tijd in onze woon- of slaapkamer. Hier zit dan ook vast de meeste troep. Door er met een vochtig doekje langs de kasten te gaan neem je al snel de meeste stoffen mee. Je bed opmaken of de kussens even recht zetten oogt al wat veel netter. 

Badkamer

Het klink misschien wel onmogelijk maar het drooghouden van je wastafel zorg voor minder kalkaanslag. Dit scheelt je grondig poetsen! Vergeet niet even je badmat en handdoeken te vervangen en hou de badkamer deur nog even open na het douchen. Hierdoor blijft het vocht niet hangen en vermijden we schimmel. 

Keuken

Een vochtige doekje doet wonderen! Na het koken je fornuis of tafel schoonmaken is dan ook maar een kleine moeite. Door gebruik te maken van en placemat bespaar je jezelf de moeite en valt er minder troep op tafel.   

Tuin

Om optimaal te kunnen genieten van je tuin is het schoonmaken en onderhouden van je tuintegels essentieel. Een eenvoudige en goedkope manier is het gebruik maken van groene zeep. Door de zeep op te lossen in heet water creëer je zo een eigen schoonmaak middel. Dit is overigens minder schadelijk dan chemische middelen in de supermarkt.