april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Rust is de nieuwe trend

Het jaar 2021 is officieel begonnen en dat betekent; de kerstboom uit de deur! Na het verwijderen van die schattige kerstdecoratie en de kerstboom blijven er tal van lege plekken over in het huis. Hoe ga je die lege plekken opvullen? Wellicht dat die gedachte al bij je in je hoofd geschoten is of misschien vindt je ziezo al dat je interieur toe is aan vernieuwing. Deze inspiratieblog kan je hierbij helpen!

Rust

Vaak wil je het interieur ook een beetje inrichten volgens de laatste trends. Daarom worden de laatste woontrends in deze blog besproken. Zo zijn er momenteel op het gebied van interieur allerlei ontwikkelingen gaande. Deze woontrends leiden echter allemaal tot de hoofd trend van dit moment; Rust.

interieur rust

Eenvoud

Een manier om rust te creëren in je interieur volgens de nieuwste woontrend is door middel van minimalisme. Dit bereik je door in je interieur lichte en zachte materialen terug te laten komen met veel ronde vormen. Denk hierbij aan een mix van wit, beige en verschillende bruintinten in combinatie met accessoires van bamboe en rotan.

Planten

Een andere manier om rust te creëren is met behulp van lichte groene kleuren. De lichte kleur groen staat namelijk voor de natuur en daarmee zorgt deze kleur voor rust. De makkelijkste manier om de kleur groen in huis terug te laten komen is door het aanschaffen van groene planten. Bovendien zorgen planten ervoor dat je huis alvast in bloei wordt gezet en daarmee al voorjaar-ready is. Je moet echter wel oppassen met de hoeveelheid planten, je wilt immers namelijk niet dat in je huis je eigen plantage wordt ontwikkeld. Tips om de planten leuk mee te combineren zijn onder andere groene en roze accenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een leuk roze sierkussentje.

Kus van de zon

Tot slot de laatste tip om rust te creëren is door de zon in haal te huis te halen. Hiermee creëer je namelijk een warm gevoel, samen met een geborgen sfeer. Deze sfeer kun je bereiken met behulp van zongebruinde kleuren, zoals geel, oranje en roze. Ook kun je bijvoorbeeld droogbloemen, schelpen en gekleurde vazen in huis halen om deze sfeer te bereiken. Zo zie je dat er genoeg manieren zijn om het gevoel van rust te creëren in je huis. De keuze is echter aan jou.