juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Mooie wandkunst: hang je foto’s in lijsten

fotolijsten

fotolijsten

Muurkunst is de laatste jaren een enorme trend geworden. Veel mensen hebben zich gerealiseerd dat het niet zo leuk is om een foto aan de muur te hangen, dus kiezen ze ervoor om hem in een mooie lijst op te hangen! Het ophangen van je foto’s is een makkelijke manier om wat stijl en persoonlijkheid aan je kamer toe te voegen zonder al te veel tijd of geld te hoeven besteden. In het artikel van vandaag bespreken we alle voordelen van het ophangen van foto’s in lijsten, maar ook hoe je ervoor kunt zorgen dat je niet met lelijke afdrukken blijft zitten!

Hoe kies je de juiste fotolijsten voor je huis

Er zijn veel factoren waarmee je echt rekening moet houden bij het kiezen van de juiste lijst voor je foto. Je wil er toch zeker van zijn dat het past bij de inrichting van de kamer, dat het mooi staat bij al je andere lijsten, en dat het niet botst met kleuren en stijl. De drie belangrijkste soorten lijsten zijn van hout, metaal en acryl. Ze zijn er allemaal in verschillende kleuren en stijlen, zodat je er altijd een kunt vinden die het beste bij jouw en je huis past!

Fotolijst aan muur
Fotolijsten aan muur

Houten fotolijst

Houten lijsten zijn erg populair onder huiseigenaren. Ze komen in een verscheidenheid van kleuren en ontwerpen, zodat ze gemakkelijk te matchen met andere frames in en rond het huis. Ze zijn niet zo populair voor foto’s omdat ze niet goed passen bij modern behang of muren met structuur.

Metalen lijsten

Ze zijn het meest duurzame type lijst, waardoor ze een goede keuze zijn voor foto’s die aan zonlicht worden blootgesteld. Ze zijn er ook in verschillende kleuren en stijlen. Ze hebben echter de neiging er moderner uit te zien dan houten of acryl frames – dus houd dit in gedachten wanneer je je foto’s wil gaan ophangen!

Acryl Fotolijsten

Fotolijsten van acryl zijn transparant, licht en breukvast. Dit betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over gevaarlijke scherven als ze breken in de buurt van kinderen of huisdieren. Ze zijn niet zo populair omdat sommige mensen ze te simpel en eenvoudig vinden.

Nu je de verschillende soorten lijsten kent, hoef je er alleen nog maar een fotolijst uit te kiezen en je favoriete foto’s op te hangen! Want daar gaat de kamer waar je ze ophangt meer sfeer van krijgen en je geeft de ruimte een persoonlijke touche.