juli 23, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Manieren om wateroverlast op te lossen

In een land als Nederland valt er relatief veel water uit de lucht. Wanneer we dit vergelijken met andere landen is de hoeveelheid water die in een gemiddeld jaar in Nederland valt beduidend hoger dan in het andere land. Hierdoor is het niet verassend dat wateroverlast regelmatig voorkomt in dit land. Als inwoner van Nederland zal je dus voorbereid moeten zijn hierop. Hoe kan je de gevolgen van wateroverlast oplossen? Daar zijn een aantal hulpmiddelen voor.

Helderwaterpomp

Een van de hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden om wateroverlast op te lossen is de helderwaterpomp. Deze pomp is voor het leegpompen en het rondpompen van schoon water in een zwembad. Als je van plan bent er een te kopen raden we je aan vooral te letten op de pompcapaciteit. Daarnaast is ook de opvoerhoogte van groot belang.

Vuilwaterpomp

De vuilwaterpomp is vooral bedoeld om vervuild water te pompen bij kleine verontreinigingen. Deze versie van de pompen wordt regelmatig gebruikt bij het pompen van modder. Wanneer je van plan bent er een aan te schaffen raden we je aan om te letten op de opvoerhoogte en de maximale grootte van de vaste stof in het water. Dit laatste wordt ook wel aangeduid met de term korrelgrootte.

Dompelpomp

De dompelpomp is, in tegenstelling tot de vorige twee pompen, een waterpomp die volledig onder het wateroppervlak geplaatst wordt. Deze pomp is ideaal voor het leegpompen van een kelder of een andere laaggelegen ruimte. Wanneer je van plan bent er aan te schaffen raden we je aan om vooral een blik te werpen op de pompcapaciteit. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat de opvoerhoogte is. Het restwaterpeil is tevens een belangrijk aspect van de dompelpomp die zeker je aandacht verdient wanneer je er een gaat kopen.