juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Houten serre

houten serre

houten serre

Je ziet het al helemaal voor je: een heerlijke houten serre aan jouw huis. Een plekje om even heerlijk te genieten, te ontspannen. Of gewoon een knusse uitbreiding van jouw huiskamer. Door te kiezen voor hout, kies je voor een natuurlijke uitstraling. Maar waar let je op bij het kopen van een houten serre?

Voordat je gaat kopen

Uiteraard is het belangrijk om te weten of je een vergunning nodig hebt om een serre te plaatsen. Vergeet ook jouw buren niet. Voorkom onnodig gezeur achteraf, door de buren op de hoogte te houden en eventueel te overleggen als zij direct hinder kunnen ondervinden van de serre. Heb je meerdere zijden van het huis waar de serre geplaatst zou kunnen worden? Let dan goed op de zonzijde en eventueel hinder van bomen wat betreft lichtinval.

Voor- en nadelen van hout

Alles is goed doordacht en je besluit voor een houten serre te gaan. Hout heeft een mooie natuurlijke uitstraling en kan op maat gemaakt worden. Daarnaast is het te verven, waardoor je niet voor altijd aan de kleur vastzit. Een houten serre heeft wel meer onderhoud nodig dan bijvoorbeeld een serre van kunststof.

houten serre
Een houten serre heeft diverse voor – en nadelen.

Welke stijl wil je hebben?

Dan blijft er nog altijd de vraag staan in welke stijl je de serre wilt hebben. Hout is natuurlijk heel mooi als je een overgang naar de tuin wilt maken. Een tropische inrichting, met grote kamerplanten staat uiteraard prachtig bij het hout. Maar naast deze natuurlijke look, kan je ook prima een houten serre gebruiken bij een Engelse sfeer of bij een modern interieur. Heb je veel hout bij de inrichting van je kamer? Dan past een houten serre hier absoluut mooi bij.

Hoe groot en welke vorm?

Bij een houten serre kan je alle kanten op. Je kan een houten serre kopen in standaard maten en vormen, maar het kan ook helemaal op maat gemaakt worden. Dit zal duurder zijn, maar geeft jouw serre wel precies dat waar jij naar op zoek was. Een unieke plek, helemaal naar jouw eigen ideeën.