mei 17, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Houd de felle winterzon buiten met elektrische rolluiken

voordelen rolluiken

voordelen rolluiken

Niets zo vervelend als het helwitte en felle zonlicht dat in de winter uw huis binnendringt. Dat is alvast een voordeel van rolluiken, dat ze de zon tegenhouden. Dat heeft veel positieve gevolgen voor u en uw huishouden. Wat die voordelen zijn wordt hieronder uitgelegd.

 

Betere slaap

Doordat u geen last heeft van fel licht dat uw kamer binnentreedt, slaapt u beter. Als u bijvoorbeeld een baan heeft waarbij u in de nacht werkt of soms last heeft van migraine, is niets zo fijn als een verduisterde slaapkamer. Rolluiken helpen perfect op dit gebied omdat ze de woning goed afsluiten.

 

Knussere look

U doet uw best om uw woning zo mooi mogelijk in te richten in de stijl de bij u past. De felle winterzon kan zorgen voor een ijzige uitstraling. Door de rolluiken te sluiten en bijvoorbeeld kaarsjes aan te steken, maakt u uw huis is de winter knus en gezellig. Zo hoeft u de kale bomen en het slechte weer niet te zien en wordt het binnen een stuk warmer.

 

Warmte binnenhouden

Een andere manier waarop uw huis warmer wordt doormiddel van rolluiken, is in de letterlijke vorm. Door goede rolluiken te plaatsen blijft de warmte in uw huis binnen. Dit is niet alleen aangenaam maar scheelt ook in de kosten omdat er geen warmte verloren gaat. Daarnaast bieden ze in de zomer juist koelte. Zo kunt u in elk seizoen uw eigen temperatuur bepalen binnen uw huis.

 

Veiligheid

Naast de felle zon, houden rolluiken eveneens inbrekers buiten de deur. Veel inbrekers slaan bij het zien van rolluiken uw huis al over. Zij weten dat het bij rolluiken extra moeite kost om binnen te komen en dat dat in de meeste gevallen zelfs haast onmogelijk is. Als u bijvoorbeeld voor aluminium rolluiken kiest, is het haast onmogelijk om uw huis binnen te dringen.

elektrische rolluiken
Heeft u al elektrische rolluiken?

Minder stress

Uiteindelijk zorgen goede elektrische rolluiken ervoor dat u minder stress ervaart. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen, omdat het leven al stressvol genoeg is en uw huis een plek hoort te zijn waar u zo veel mogelijk rust ervaart. Met behulp van rolluiken heeft u zo min mogelijk last van prikkels, waardoor u rust voor uzelf creëert.

 

Goede rolluiken

We hebben een aantal keer laten vallen dat u goede rolluiken aan zou moeten schaffen om deze voordelen te ervaren. Nu snappen wij dat u zich afvraagt wat dan goede rolluiken zijn. Er zijn aluminium rolluiken en kunststof rolluiken. Aluminium rolluiken zijn de duurdere, maar wel de betere variant. Deze zorgen ervoor dat uw huis goed wordt afgesloten. U houdt hiermee dus de zon en inbrekers buiten, en houdt warmte binnen. Vooral Heroal rolluiken zijn aan te raden. Deze zijn geruisloos en zijn in verschillende maten beschikbaar. Zo is er het Heroal mini-e rolluik voor kleinere ramen zoals een badkamerraam of u kunt kiezen voor Heroal hk842 rolluiken die ramen van wel 3,5 meter kunnen afsluiten. Zo kunt u dus voor elk soort raam een geschikt rolluik laten maken. Voor een prijsindicatie zou u een offerte kunnen opvragen van de rolluiken voor uw huis.

Lees hier meer over rolluiken, zonweringen, screens en markiezen: https://www.zonweringgarant.nl/