juli 21, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Stap voor stap naar een schutting in Rotterdam

Houten schuttingen

Een schutting in Rotterdam laten plaatsen. Hoe pak jij het aan? Er zijn veel keuzes om te maken en overwegingen te bedenken. Dit stappenplan helpt jou met het maken van de beste keuze. Van online review tot aanschaf, alles komt hieronder langs.

 

Stap 1: Onderzoek op internet

De eerste stap in jouw zoektocht is het ontdekken wat er allemaal te vinden is. Er zijn zoveel aanbieders om een schutting te laten plaatsen in Rotterdam dat je door de bomen soms het bos niet meer ziet. Met behulp van internet kun jij enkele betrouwbare aanbieders vinden door te kijken naar online reviews.

 

Stap 2: Langsgaan in winkels

Nu je weet welke aanbieders betrouwbaar en goed zijn, kun je gaan shoppen. Je gaat bij verschillende showrooms langs om een goede indruk te krijgen van wat bij jouw tuin past. Ga niet gelijk met de eerste de beste winkel in zee. Bezoek er sowieso meerdere, zodat je prijzen en het assortiment kan vergelijken. Bepaal in de winkel alvast welk type hout je wilt hebben voor de schutting. Kies je voor kwaliteit of toch voor een budget schutting voor de tuin?

schuttingen in rotterdam
Een schutting in Rotterdam laten plaatsen. Hoe pak jij het aan?

Stap 3: Type schutting kiezen

Belangrijk is dus om te weten welk type hout je wilt gebruiken voor de schutting. Zo kun je kiezen uit onder anderen een grenen, hardhout of vuurhouten schutting. Hiervan is hardhout het sterkste materiaal en dus ook het duurst. De andere twee houtsoorten zijn degelijk, maar iets minder kwalitatief en dus ook voordeliger. Dus maar net hoeveel budget je over hebt voor de schutting.

 

Stap 4: Tijd voor offertes

Je bent in heel veel winkels langs geweest en hebt enkele mooie omheiningen gezien. Eerst ga je naar huis om de afmetingen te bepalen. Daarna ga je naar de winkels met de mooiste schuttingen in Rotterdam en vraag je offertes aan. Ook dit moet je sowieso bij meerdere verschillende bedrijven doen, zodat je weer kan vergelijken.

 

Stap 5: De knoop doorhakken

Dit is de leukste stap. Nu mag je een keuze maken voor hoe je tuin er de komende jaren uit gaat zien. Neem hier goed te tijd voor. Bestudeer alle offertes nauwkeurig en slaap er een nachtje over. Ga bij twijfel eventueel nog een keer in de showroom kijken. Wanneer je zeker weet wat je wil, hak je de knoop door. Veel plezier met de beste schutting in Rotterdam!