juli 21, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Hoe kun je de levensduur van huishoudelijke apparaten verlengen?

levensduur huishoudelijke apparaten

Gelukkig gaan huishoudelijke apparaten doorgaans erg lang mee! Denk bijvoorbeeld aan het koffiezetapparaat en de waterkoker die je mogelijk al jaren in huis hebt staan. Toch kan het voorkomen dat je huishoudelijke apparatuur op den duur vervangen moet worden. Om nog langer door te kunnen met de nieuwe apparaten die je om deze reden aanschaft, geven we je in dit artikel een aantal handige tips. Het is immers zonde als je huishoudelijke apparaten moet vervangen, terwijl deze nog best enkele maanden langer mee hadden kunnen gaan.

Tip: wacht ook niet te lang met het vervangen van huishoudelijke apparatuur! Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de elektriciteitskabels in de apparaten versleten raken. Dit kan in het ergste geval tot een kortsluiting leiden.

Maak gebruik van een waterontharder

Een van de mogelijkheden die je hebt, is een waterontharder aanschaffen. Een waterontharder aanschaffen biedt je het voordeel, dat het mogelijk is om de ontwikkeling van kalkaanslag in huishoudelijke apparatuur tegen te gaan. Zo is het onder meer verstandig om je waterkoker geregeld te ontkalken. Niet alleen ga je op deze manier tegen dat er kleine kalkdeeltjes in je theewater zitten, ook zal de kalkaanslag het verwarmingselement op deze manier niet aantasten.

vaatwasser
Met deze tips blijft je vaatwasser schoon en goed werkend.

Reinig de vaatwasser in huis geregeld

Naast het ontkalken van de waterkoker in huis, kan het eveneens verstandig zijn om de vaatwasser regelmatig schoon te maken. Het reinigen van de vaatwasser doe je met speciale middeltjes, die je in vrijwel iedere supermarkt kunt kopen. Je laat de vaatwasser een keer leeg draaien, met dit middeltje in het reservoir voor sop. In sommige gevallen gaat het om een flesje, die je in het bestekrek van de vaatwasser kunt zetten. Door dit regelmatig te doen, zal kalkaanslag in de vaatwasser voorkomen worden en blijft deze langer naar behoren werken.