juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

De juiste vintage lamp vinden

vintage lamp

vintage lamp

Als je op zoek bent naar een mooie aankleding voor je huis, denk dan eens aan vintage lampen. Er is een enorme diversiteit aan vintage lampen op de markt. Bij de juiste inrichting zorgen vintage lampen voor een mooie, sfeervolle uitstraling die je huis compleet maakt.

Een dunne lijn tussen vintage en ronduit ouderwets

Bij vintage lampen is er een dunne lijn tussen stijlvol en smaakloos, tussen vintage en ronduit ouderwets. Maar uiteindelijk heeft natuurlijk iedereen zijn eigen smaak. Bedenk je daarom vooral eerst waar jouw voorkeur naar uitgaat. Wil je graag een nieuwe lamp met een vintage look, of wil je graag een vintage lamp die daadwerkelijk al jaren oud is, maar nog mooi past bij jouw huidige inrichting? Vaak is het zo dat je aan de lamp kunt zien of deze nieuw in de winkel is gekocht, of dat deze daadwerkelijk al wat jaartjes oud is. De echte interieurstylisten weten dat bij de keuze tussen deze twee, de authentieke variant meestal de voorkeur heeft. Dit zijn vaak gewilde objecten. Het voordeel van een nieuwe gekochte lamp is echter dat je zeker weet dat deze nog jaren meegaat. De lamp die al jaren oud is kan dan nog zo mooi staan bij de rest van je huis, als deze het binnen een mum van tijd begeeft heb je er niet zoveel meer aan.

Vintage lamp vinden
Een vintage lamp vinden is niet eenvoudig. Een trend is nu wel een hangende lamp die laagt komt.

Doe eerst wat inspiratie op

Hoe moet de lamp er ongeveer uitzien? Als je jezelf deze vraag stelt, dan kom je er al gauw achter dat het verstandig is om eerst inspiratie op te doen. Struin het internet eens af, kijk wat er allemaal te krijgen is op websites die tweedehands spullen aanbieden, en ga langs kringloopwinkels, meubelwinkels en lampenwinkels. Zo krijg je een goed idee van de vintage lampen die er op de markt zijn en kun je alvast de modellen afstrepen die je niet mooi vindt. Op deze manier voel je je zekerder over je keuze en weet je achteraf dat je er zelf alles aan hebt gedaan om daadwerkelijk de juiste vintage lamp te vinden.