juli 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

De beste vloer voor jouw huis? Ontdek de gietvloer

gietvloer

gietvloer

Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer voor in je woning maar weet je nog niet precies welk type vloer het meest praktisch is? Neem eens een kijkje naar de mogelijkheid om een vloer te gieten in jouw woning. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een zogenaamde gietvloer aan te brengen omdat dit veel praktische voordelen met zich meebrengt en er ook nog eens strak uitziet. Maar is een gietvloer niet bedoeld voor bedrijfsruimtes? Daar vertellen we je graag wat meer over. Daarnaast lichten we een aantal belangrijke soorten gietvloeren uit.

Is een gietvloer niet voor bedrijfsruimtes?

Tot een decennium geleden werden gietvloer een voornamelijk gespot in bedrijfsruimtes. In dat geval wordt er ook wel over een epoxyvloer gesproken. Een epoxyvloer die wordt gebruikt in bedrijfsruimtes is echter vaak een stuk dikker dan de decoratieve gietvloeren die in woningen te vinden zijn. Tegenwoordig zijn de technieken verder ontwikkeld en zijn er veel verschillende soorten gietvloeren die ook geschikt zijn voor woningen. Bovendien is iedere afwerking hierbij mogelijk.

mogelijkheden gietvloer
Waarom kiezen voor een gietvloer in huis?

Traditionele uitstraling? Ga voor een gietvloer

Heb je een karaktervol interieur en wil je daar niet een houten vloer in plaatsen? Een houten vloer vergt veel onderhoud en kan eenvoudig beschadigd raken. Steeds meer mensen kiezen er daarom voor om een gietvloer in hun woning aan te brengen. Dit biedt veel praktische voordelen. Je hoeft een gegoten vloer namelijk niet vaak schoon te maken. Dit komt omdat de vloer helemaal gelijk is, er zijn geen naden of randen waar vuil tussen kan ontstaan. Het gemak in onderhoud draagt er ook bij dat de gietvloer een van de vloeren is die het langst mee gehad, het is dus zeker een duurzame keuze.

Gietvloeren vergelijken

Voordat je contact opneemt met een aanbieder bij jou in de buurt is het verstandig om eerst te gaan vergelijken. Tegenwoordig kan je alle informatie die je zoekt vinden op internet. Je kan je eenvoudig oriënteren en bepalen welk type gietvloer het beste in jouw woning past. Benader vervolgens meerdere bedrijven en vraag een vrijblijvende prijsopgave op zodat je altijd een goede keuze maakt.