mei 17, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

De handigste tools voor in de tuin

kettingzagen

kettingzagen

Een mooie groene tuin met goed verzorgde planten is voor heel wat mensen een belangrijk ding. Als je een tuin hebt waar je planten voor hebt aangeschaft is het ook nodig om deze te onderhouden. In sommige periodes zal dit meer nodig zijn dan in andere, maar af en toe alles een beetje bijwerken of water geven is erg belangrijk voor de levensduur van je planten en bomen. Bij het werken in de tuin kun je verschillende accessoires gebruiken. De ene tool wordt vaker gebruikt dan de andere, maar wat zijn nou eigenlijk de belangrijkste tools voor in de tuin?

Nuttige tools voor in de tuin

Tools die je voor alles in de tuin kunt gebruiken zijn werkschoenen en handschoenen. Als je in de tuin aan het werk bent wil je niet dat je net nieuwe schoenen helemaal vies worden. Bovendien zijn normale schoenen binnen de kortste keren helemaal doorweekt. Als je schoenen haalt zoals Grisport werkschoenen worden je voeten niet zo nat en heb je ook een stuk minder grote kans om uit te glijden.

kettingzaag
Kettingzaag en boom

Als jij in de tuin grote bomen en planten hebt is het erg handig om een benzine kettingzagen aan te schaffen. Grote takken en boomstammen kun je niet zomaar wegknippen. Om grote ingrepen te doen heb je groter gereedschap nodig. Een benzine kettingzaag is hier ideaal voor. Je kunt dit soort grote ingrepen het beste doen in de winter. In de winter zijn de bomen en meeste planten kaal en hoef je niet zoveel leven in je tuin weg te snoeien. Daarnaast ziet het er in de winter toch al minder mooi uit. Hierdoor kan jij ervoor zorgen dat als je in de zomer in de tuin zit je een mooie groene tuin hebt. Wie wilt dat nou niet?