april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Bouw snel met een prefab uitbouw

Naast het plaatsen van een prefab dakkapel of prefab garage is het ook mogelijk om je huis uit te bouwen met een prefab element.

Het grote voordeel hiervan is dat u slechts een korte tijd in de rotzooi zit. De constructie van de prefab uitbouw wordt namelijk kant en klaar geleverd en in elkaar gezet. Hierdoor is het mogelijk dat het bouwen van de uitbouw slechts 5 dagen duurt! Dit bespaart u en uw buren veel overlast.

Er zijn verschillende technieken om uw prefab uitbouw te realiseren. Dit kan met behulp van houtskeletbouw of prefab betonelementen. Houtskeletbouw is bekend van bouwprogramma’s uit de Verenigde Staten. Er wordt een houten frame voorbereid welke op de locatie alleen nog maar bekleed hoeft te worden. Hoewel deze bouwwijze in Nederland nog weinig wordt toegepast levert het goed geïsoleerde woonruimte op. Ook in Noorwegen en Zweden wordt er veel op deze wijze gebouwd.

Een andere manier is door middel van een prefab betonelement. Er wordt dan een kant en klare betonnen doos tegen uw huis geplaatst. Ook deze prefab uitbouw wordt in een week geplaatst. Na plaatsing worden de buitenmuren opgemetseld en wordt het dak geplaatst. Ook hierbij is veel keuze in maten en wensen.

De verschillende soorten verschillen niet veel in prijs. Vanaf € 15.000 heeft u binnen een week extra woonruimte tot uw beschikking. Reken hierbij ook uw besparing aan ergernis en vrije dagen om beschikbaar te zijn. Er wordt een langdurige garantie gegeven op het geleverde werk zodat u ook in de toekomst droog kunt zitten.

Veel mensen laten een prefab uitbouw plaatsen om hun huis levensloop bestendig te maken. Als de kinderen nog thuis wonen is dit ideaal als extra leefruimte. Komt u op leeftijd dan is deze ruimte te gebruiken als slaapkamer op de begane grond. Zo kunt u langer thuis blijven wonen. De voorbereiding voor een extra badkamer kunnen vooraf al worden aangelegd zodat de latere verbouwing tot slaapkamer en badkamer in een handomdraai klaar is.