juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Welke soorten hekwerken zijn er?

hekwerken

hekwerken

Hekwerk is er in vele soorten en maten, afhankelijk van je doel neem je een bepaalde heksoort. Sommige hekken gebruik je als veiligheidsmiddel, andere hekken gebruik je als versiering. Alle soorten hekwerken zijn er in verschillende lengtes en groten. Om je een beter beeld te geven zullen we alle soorten hekwerken voor je beschrijven.

Gaashekwerk

Dit hekwerk zie je vaak op boerderijen, het is dan ook de goedkoopste hekwerk. Als je langs een boerderij gaat lopen, dan heb je het best kans dat je honderden meters lang gaashekwerk zal zien. Gaashekwerk is een soort hekwerk dat zeer simpel er uitziet qua design en het wordt ook puur gebruikt om een bepaalde omgeving af te zetten. Het is ook makkelijk om schrikdraad op gaashekwerk aan te sluiten.

Spijlenhekwerk

Dit soort hekwerk gebruiken veel voor de veiligheid, dit komt omdat het zeer stevig materiaal is. Vroeger zag je dit soort hekwerk alleen bij bedrijven staan, tegenwoordig zie je het ook bij mensen thuis staan.

hekwerk
Soorten hekwerken

Sierhekwerk

Zoals dit kopje al prijsgeeft, koop je sierhekwerk voor zijn uitstraling en daarom zie je het meeste sierhekwerk voor een huis staan. Sierhekwerken worden vaak zeer duurzaam gemaakt en hoef je bijna nooit te onderhouden. Het enige wat je hoeft te doen waarschijnlijk is om de zoveel tijd het schoonmaken en dat doe je dan meer voor het zicht.

Balustrade

Een balustrade is een hekwerk voor je balkon, trap en dak. Er zijn vele soorten die je kan uitkiezen, van de hele simpele tot aan de hele dure. Je kan kiezen voor een klassieke uitstraling of juist een moderne. Een balustrade kan je in allerlei soorten materialen aanschaffen, denk aan metaal, hout en glas. Er zijn wel wettelijke eisen waar een balustrade aan moet voldoen, een balkonhekwerk moet bijvoorbeeld bij een hoogte van minder dan 13 meter, 1 meter hoog zijn.

Dubbelstaafmat hekwerk

Zoek je veiligheid en elegantie? Dan kies je waarschijnlijk voor dubbelstaafmat hekwerk. Dit soort hekwerk is razend populair, dat komt doordat het hekwerk zeer stevig is en er mooier uit ziet dan spijlenhekwerk. Je kan er ook veel makkelijker doorheen kijken dan een spijlenhekwerk, toch is het dezelfde sterkte als een spijlenhekwerk en dat is verassend.