juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Is een zwembadoverkapping een luxe of een bittere noodzaak?

Zwembad overkapping

Zwembad overkapping

Veel mensen dromen ervan om een zwembad in de tuin te hebben. Sommige mensen verwezenlijken deze droom, maar komen erachter dat een zwembad in de tuin niet alleen maar een paradijs is. Het zwembad moet ook goed schoon worden gehouden. Dit kun je bijvoorbeeld al goed doen door een zwembadoverkapping te plaatsen. Maar is dit echt noodzakelijk?

Help! Bladeren in het zwembad!

Het is niet zo dat er maar één soort zwembadoverkapping is. Er zijn verschillende zwembadoverkappingen verkrijgbaar. Zo kun je bijvoorbeeld al kiezen voor afdekfolie. Dit is misschien wel de goedkoopste manier om afval in het zwembad te voorkomen. Het nadeel van afdekfolie is wel dat het moeilijk is om deze van het zwembad af te halen als er bijvoorbeeld veel bladeren op liggen. Daarnaast dien je het zeil ook af en toe schoon te maken. Na een paar weken liggen kan het namelijk zo zijn dat er algen op gaan drijven.

Dan kun je er ook nog voor kiezen om een zwembadoverkapping te plaatsen in een soort koepelvorm. Er zitten voordelen aan zo’n overkapping. Zo weet je bijvoorbeeld zeker dat er in de herfst geen bladeren in je zwembad zullen liggen, daarnaast kun je wanneer de overkapping groot genoeg is de hele dag door in een heerlijk warm bad zwemmen. Zo’n zwembadoverkapping kun je gewoon kopen maar je kunt hem ook al voor je laten installeren, erg handig wanneer je twee linkerhanden hebt.

Overkapping zwembad
Een overkapping in het zwembad kan ervoor zorgen dat er geen bladeren in het zwembad vallen.

Wanneer wil je precies zwemmen?

Wanneer je alleen maar in de zomer zwemt dan kan een zeil genoeg zijn als afdekking voor je zwembad. In de zomer kun je dan ook een zeil gebruiken met bubbels erin, dit warmt je water ook nog eens op wanneer de zon schijnt. Als je het gehele jaar door wil zwemmen dan kan een andere overkapping handig zijn.

Het is dus niet extreem nodig om een luxe zwembadoverkapping te hebben, maar het is wel heel fijn. Daarnaast is het ook gewoon heel belangrijk dat je überhaupt een zwembadoverkapping hebt. Zonder is het ook te overleven, maar dan is het hebben van een zwembad wel veel minder leuk. Niemand vindt het fijn om eerst een kwartier bladeren te moeten scheppen met een visnet voordat hij of zij eens lekker kan gaan zwemmen. Investeer dus in een zwembadoverkapping.

Meer info: http://www.zwembad-overkapping.com/montage-zwembadafdekking