juni 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Graszoden voor in de tuin

Graszoden zijn als het ware kant en klare stukken gras, die eenvoudig aangelegd kunnen worden in de tuin. Graszoden zijn zo populair omdat deze erg veel voordelen bieden. Graszoden hebben een erg sterke wortellaag, waardoor onkruid weinig kans maakt om tot het oppervlak te komen. Daarnaast ligt er, nadat de graszoden gelegd zijn, gelijk een prachtige grasmat in de tuin. Het is ook erg simpel en eenvoudig om graszoden te leggen, wat het gehele proces van graszoden in de tuin gemakkelijk maakt.

Waar moet je op letten?

Het is belangrijk dat de graszoden van goede kwaliteit zijn, de graszoden moeten namelijk gezond genoeg zijn om op een ander stuk grond door te groeien. In het algemeen kan de kwaliteit van graszoden per leverancier erg verschillen. Dit is meestal afhankelijk van de kweekmethode. Maar, waar moet je zoal op letten bij graszoden bestellen?

graszoden leggen

Ten eerste, de leeftijd van de graszoden is erg belangrijk. Normaliter worden graszoden voor ongeveer 12-14 maanden gekweekt voordat ze geoogst worden. De dichtheid van het gras van de graszoden is pas in het tweede jaar optimaal. Wanneer de graszoden niet goed dichtgegroeid zijn met gras zijn deze van minder goede kwaliteit.

Ten tweede, let op plastic netten in de graszoden. Sommige leveranciers van graszoden maken gebruik van groene plastic netten. De netten worden gebruikt zodat de graszoden meer dichtgegroeid lijken. De kwaliteit van dit soort graszoden is veel lager dan graszoden zonder een plastic net. Het is daarom aan te raden om graszoden zonder een plastic net te kopen.

Ten derde, de versheid van de graszoden moet goed zijn. Hoe korter de graszoden van het land gehaald zijn, hoe beter het is voor het gras. Verse graszoden voelen vochtig en stevig aan. Graszoden die niet vers zijn, zijn uitgedroogd en kunnen uit elkaar brokkelen. Wanneer het gras een gele kleur heeft, is het gras aan het verstikken. Dit betekent dat er een rottingsproces van het gras aan de gang is, wat niet wenselijk is.