juni 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Lekker buiten zitten in een hangstoel

buiten hangstoel

Zit jij ook zo graag buiten op een warme zomerdag? Of wellicht zelfs in de winter, onder een overkapping met een warmtelamp of een vuurtafel? Wij ook. Heerlijk met een goed boek, een lekker hapje en drankje of leuk gezelschap. Maar waar zit jij dan op? Een tuinstoel, een lounge set of misschien zelfs op een handdoek in het gras? Wij zitten het liefst buiten in een hangstoel. En we leggen graag uit waarom.

Buiten in een hangstoel

Een hangstoel voor buiten straalt natuurlijk het ultieme vakantiegevoel uit, vooral een rieten variant. Dat geeft een tropische sfeer in de tuin. Wanneer je in zo’n stoel gaat (ver)zitten wieg je een beetje op en neer, wat een fijn licht gevoel geeft.De hangmat/ hangstoel zijn van origine een latijns Amerikaans uitvinding, niet gek met die lekkere temperaturen. Voor sommige Zuid Amerikaanse landen is een visum vereist, bekijk op visumvoor.com voor welke precies. Er zijn natuurlijk meerdere vormen hangstoelen verkrijgbaar, dus er is voor elke tuin wel iets. Zo heb je voor buiten een houten hangstoel of hangbank; letterlijk een houten bankje die aan touwen of kettingen kan worden opgehangen aan een boom of balk. Deze is echt alleen voor buiten. Er zijn echter ook varianten die je eventueel binnen kunt zetten, zoals een ei-vormige hangstoel. Deze bestaat uit een metalen standaard met een paal in de vorm van boog. Aan het bovenste uiteinde hangt een grote ei-vormige stoel waarin je lekker veel kussens kwijt kan om hem comfortabel en stijlvol te maken. Daarnaast zijn er ook nog de touw varianten. Deze neigen heel erg naar de bohemian stijl. Dit is een hangstoel die volledig uit touw bestaat wat aan elkaar is geknoopt in de vorm van een zitting. Deze kan je bijvoorbeeld onder een afdak of aan een stevige boomtak hangen. Daarnaast staat deze ook heel mooi op bijvoorbeeld een gezellige zolder, aan een steunbalk of in de woonkamer aan een haak in het plafond.

Hangstoel voor buiten aankleden

Wanneer je zo’n mooie hangstoel buiten in de achtertuin plaatst, dan wil je natuurlijk wel dat deze mooi in de tuin past. Zo’n stoel straalt immers zorgeloosheid, vakantiegevoel en vrijheid uit. Zet hem daarom in een hoek waar de zon kan komen, met eventueel een mooie palmboom of andere tropische plant ernaast. Hang ook wat klimopplanten in pot op om meer groen te creëren. Versier de stoel zelf met een paar knusse kussentjes en eventueel een bijpassend plaid die nonchalant over de rand van de zitting heen hangt. Zo maak je een heerlijk rustgevend hoekje in de tuin met een hangstoel voor buiten.

Dat is nog eens lekker buiten zitten. En wedden dat iedereen die op bezoek komt in de hangstoel wil zitten? Dat wordt vechten om het beste plekje, óf wellicht een tweede buiten hangstoel aanschaffen!