juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

De geschiedenis van de patronen in Marokkaanse sierkussens

Poef Marokkaans

Poef Marokkaans

Ben jij ooit al eens in Marokko geweest? Velen denken aan de stad Marrakesh als ze Marokko horen vallen. De stad intrigeerde mij ook toen ik klein was en ik herinner nog hoe ik thuis in de zetel door de reisboeken bladerde en me voorstelde dat ik in die romantische hotels kon verblijven. Met hun hemelbedden en gekleurde kussens. Vooral de kleuren zijn intrigerend en het leek me gewoon super gezellig en romantisch. Volgens mij heb ik toen zelfs gezegd dat ik naar Marrakesh op huwelijksreis wil gaan!

Maar waar komen deze Marokkaanse kussens eigenlijk vandaan? Laten we eens wat ingaan op de geschiedenis van de patronen.

Twee steeds terugkerende patronen

Het is opvallend hoe vaak bepaalde patronen in de Marokkaanse sierkussens steeds terugkeren. Zeker twee specifieke patronen zijn heel vaak te herkennen. Een eerste patroon waar we even bij gaan stilstaan, is de ster met acht punten. Deze is in verschillende culturen terug te vinden. Denk maar aan de acht paden van Boeddha of de 8 onsterfelijken in de Chinese traditie. In tradities binnen de Islam werd dit symbool khatim genoemd en verschillende profeten uit de Middeleeuwen gebruikten het als symbool op hun zegelring.

Een tweede patroon is de quatrefoil, die we in het Nederlands de vierpas noemen. Dit patroon komt van de Gothische kunst en ter tijden van de Renaissance.

 

Marokkaanse poef
Een Marokkaanse poef heeft mooie kleuren en werkt sfeer verhogend in de woonkamer.

Waar zijn ze eigenlijk te verkrijgen in Nederland? Zoek niet verder we hebben de gegevens voor je.

Ghalia Home Accessories
Adres: Koninginneweg 4, 2161 ZP Lisse
Telefoon: 0252 729 973
Facebook: Ghalia NL
Overzicht: alle Marokkaanse poefen of kussentjes van Ghalia

Weet dat je hier gratis verzending hebt en er kan gratis geretourneerd worden. Onze favoriet zijn de oosterse kussen genaamd Damali. Maar smaken verschillen kijk dus vooral even rond er is meer dan genoeg keuze.

Ikzelf zou willen aanbevelen om gelijk te kijken voor een Ghalia oosterse lamp met mozaiek.

Een lamp en een kussen dat is een prima combinatie die sfeer verhogend werkt. Ze zijn synergistisch als het ware ze vullen elkaar aan. Dus met slechts twee aankopen kan je veel meer impact hebben op het aanzicht van jouw eet, woon of slaapkamer. Dat bespaard uiteindelijk kosten want dan hoef je minder overige meubels en decoratie aan te schaffen. Ik raad dit al mijn vrienden en familie aan, en nu dus ook aan u, de bloglezer of lezeres. Veel succes gewenst.