juli 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Linnenkleuren in het najaar.

Linnenkleuren in het najaar.

Linnen in kleur, voor meer dan een seizoen?

We zien linnen gewoonlijk als zomerkleding. Het lichtgewicht weefsel wordt dan ook meestal geleverd in heldere, zomerse kleuren, heerlijk voor op het terras. Ook in de late namiddag, die in ons land toch wel warm kunnen zijn, is linnen een ideale stof voor kleding.

Maar u kunt het bereik van uw linnen kleding behoorlijk uitbreiden. Ook in de herfst, en zelfs in de lente is linnen goed draagbaar.

Omdat het zo dun is en goed ademt, is de linnen stof geweldig voor zomerkleding. U ziet er ook op de heetste dagen van het jaar goed gekleed uit. De kleuren van de zomer spreken dan aan, wit natuurlijk, maar ook het klassieke khaki doet het goed. Ook de heren kunnen in de zomer heel goed linnen dragen.

Linnenkleuren in het najaar.
Linnen kun je ook na de zomer nog heel goed dragen. Kijk ook eens in het najaar naar de winterkleuren in linnen.

Linnen voor de herfst.

Als herfstkleding zou u linnen kleding gelaagd met bijvoorbeeld een lichte trui kunnen dragen. Daarbij komen dan de kleuren lichtbruin, donkerbruin en wijnrood naar voren als alternatieve kleuren voor de herfst.

Het is ook mogelijk modieuze kleding te dragen die niet van puur linnen gemaakt zijn. Linnen met rayon zal bijvoorbeeld een warmer gevoel geven aan de drager of draagster. Bij deze materialen kunnen we de kleuren marineblauw, donkerblauw en zwart toevoegen aan het scala.

Gelukkig is de herfst, zeker dit jaar, ook in ons land een heel plezierig seizoen. We gaan dus uit op een vrijdag avond, gekleed in een mooie, rotsbeige korte linnen broek met een T-shirt in een warm marineblauw. Maak het ensemble af met een mooie, zwarte blazer, met goudkleurige knopen. Donkere, lange kousen en elegante bootjes zorgen voor een naadloze overgang van zomer naar herfst.

Een avond met dresscode.

Een lange, linnen rok geeft een gevoel van vrijheid, ook bij een wat officiëler gebeuren. Draag een langere, wijder vallende linnen rok in de kleuren van de herfst, goudbruin tot rood. Daarop hoort dan een eenvoudige, witte blouse en een licht gekleurde, vilten hoed.

Herfst, een kleurrijk seizoen, vrolijk en plezierig, beslist niet vervelend