juli 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Loodgieterswerk omtrent uw huis

loodgieter

loodgieter

 

Het werk van een loodgieter is zeer divers, waardoor het soms wellicht niet volledig duidelijk is voor welke klussen u bij een loodgieter terechtkunt. Loodgieters zelf verdelen het loodgieterswerk doorgaans over drie verschillende categorieën, namelijk: installaties, reparaties en onderhoud. Voornamelijk de installatie en het onderhoud van/aan loodgieterselementen is erg belangrijk. Op die manier maakt u de kans op complicaties namelijk dermate klein, dat reparaties vaak niet noodzakelijk zijn. In dit artikel vertellen we u kort meer over de verschillende klussen van een loodgieter in en rondom uw woning.

 

Nieuw-, aan- of verbouw van uw woning

Een loodgieter kan u van dienst zijn op het moment dat u besluit te starten met een nieuw-, aan- of verbouw van uw woning. Loodgieters zullen nieuwe leidingen voor u leggen, bestaande leidingen verleggen, een afvoer op de riolering onder uw woning aansluiten, enzovoorts. U wilt immers ook in het nieuwe deel van uw woning gebruik kunnen maken van een kraan in de keuken, sanitaire voorzieningen in huis, enzovoorts. Het is erg belangrijk dat leidingen op de juiste manier op elkaar aangesloten worden, om te voorkomen dat er speling ontstaat. Het water kan via deze speling uit de leidingen sijpelen, met een blijvende waterschade tot gevolg.

Loodgieter
Loodgieter

Onderhoud en reparaties uitvoeren

Wanneer de nieuw-, aan- of verbouw van uw woning opgeleverd is, kunt u de hulp van een loodgieter eens per jaar of eens per twee jaar inschakelen voor het onderhouden van de loodgieterselementen in huis. Denk bijvoorbeeld aan het onderhouden van de leidingen, de afvoer en de cv-ketel. In de afvoer kunnen na verloop van tijd beginnende verstoppingen ontstaan, doordat er steeds meer restafval naar de bodem van de afvoer zakt. Hier kan het niet meer worden meegevoerd door het water, waardoor het begin van een verstopping ontstaan is. Een loodgieter spuit de afvoer onder een hoge druk door, waarmee de verstoppingen letterlijk voor u kunnen worden opgelost.

 

Ook het onderhouden van de cv-ketel is van groot belang. Bij het onderhoud van de cv-ketel loopt een loodgieter alle onderdelen na, om deze te controleren op een beginnende slijtage. Op het moment dat er sprake is van slijtage, dan zal de loodgieter de kapotte onderdelen direct voor u vervangen. Zo wordt een storing in de cv-ketel voorkomen!