juli 18, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Succesvol behangen in 4 stappen

Een behangen woonkamer

Behang is een geweldige manier om karakter, kleur en textuur toe te voegen aan elke kamer. Niet alleen dat, maar het is ook een gemakkelijke en relatief goedkope manier om uw ruimte te transformeren! Als u klaar bent om uw muren te veranderen in iets speciaals met behang, volg dan deze eenvoudige stappen en tips.

 

Stap 1: Kies het juiste behangpapier

Er zijn verschillende behangmaterialen, texturen en kleuren waaruit u kunt kiezen. Houd bij het kiezen van behang rekening met de bestaande inrichting van uw kamer, zoals meubilair en verfkleur. Als u op zoek bent naar een opvallend stuk, probeer dan behang met een gedurfd patroon of structuur. Voor een meer subtiele effect, kies voor behang met een meer neutrale kleur of ontwerp. Voor een traditionele look kunt u overwegen om randen of een accentmuur toe te voegen. Als u meer sfeer aan de kamer wilt toevoegen, overweeg fotobehang.

 

Stap 2: Meet uw muren op

Meet de muren die u wilt behangen nauwkeurig op en zorg ervoor dat u voldoende rollen behang koopt.  Meet zowel de lengte als de breedte, evenals eventuele ramen of deuropeningen in de kamer. Zo weet u zeker dat u genoeg behang koopt om de hele muur te bedekken.

 

Stap 3: De muren voorbereiden

Voordat u begint, is het belangrijk om uw muren goed voor te bereiden door oud behang te verwijderen, ruwe oppervlakken weg te schuren en scheuren of gaten op te vullen. Zorg ervoor dat de muur schoon en droog is voordat u begint.

Een begangen woonkamer
Een behangen woonkamer

Stap 4: Hang het behangpapier op

Hang het behang op met de juiste lijm en een gladstrijkmiddel. Zorg ervoor dat elke rol iets overlapt om een volledige dekking te garanderen. Als u verschillende patronen of kleuren gebruikt, stemt u het patroon op de naden op elkaar af. Gebruik voor extra stabiliteit hoeklijsten op buitenhoeken en hoeken van deurkozijnen.

 

Tips voor succesvol behangen

– Begin in de hoek van een kamer, want dan is het makkelijker om patronen en kleuren op elkaar af te stemmen

– Als u grote vellen behang gebruikt, gebruik dan twee mensen bij het ophangen

– Laat bij het opmeten van de muren aan elke kant minstens twee centimeter extra over voor het afwerken

 

Ben jij op zoek naar een mooi behang in de woonkamer ? Ga dan naar fotobehang.com!