juli 18, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Hoe maak je een origineel interieur?

Industriële meubels zijn stoer én stijlvol

Industriële meubels zijn stoer én stijlvol

Veel mensen denken dat een interieur maken heel makkelijk is. Een bankje hier, een kleurtje daar en voila; je bent klaar. Was het maar zo’n feest. Als je dat doet, ziet je huis er eerder uit als een cellencomplex dan een thuis. Het moet een bepaald gevoel met zich meebrengen, het moet leven en het moet jou zijn. Daarnaast moet het niet rechtstreeks overgenomen zijn uit de VTwonen, je moet er een originele twist aan geven. Dit is waar mensen meestal op stuk lopen. Ze denken dat je een thuisgevoel kunt creëren door het thuis van iemand anders over te nemen. Niets zou minder waar kunnen zijn, je moet echt je originele, eigen draai geven aan je interieur. Hier gaan we je gelukkig mee helpen in deze blog. We vertellen je wat je precies moet doen om een origineel interieur te maken. Het is gelukkig veel minder lastig dan je denkt, maar daar kom je snel genoeg achter. 

Inspiratie opdoen

Het eerste wat we willen dat je doet is inspiratie opdoen. Huh? We hebben toch net gezegd dat je geen dingen van anderen moet overnemen? Ja, dat klopt. Inspiratie opdoen is echter iets heel anders dan dingen overnemen. Als je inspiratie opdoet van een interieurblog of als je kijkt naar wonentrends, dan kun je hier helemaal zelf iets mee doen zonder het strikt over te nemen. Je kunt er altijd een eigen twist aan geven, net wat anders doen en zorgen dat je op een idee komt in plaats van je interieur er op laten doen lijken. Als je hier moeite mee hebt, dan kun je dingen gaan combineren. 

interieur keuken
interieur keuken

Raar

Raar zijn, dat is waar de kunst hem ook in zit volgens ons. Jij bent raar, wij zijn raar, je buurvrouw is raar; iedereen is raar. Het leuke is om daar iets mee te doen. Kijk naar de eigenschappen die jij bezit en wat hier echt uniek aan is. Heb je iets dat je onderscheid van de rest van de mensen, maar dan écht? Kijk ook eens naar iets aparts aan de muur. Muren worden in interieurs vaak niet benut en dat is zonde, het blijft dan erg leeg en kaal. Als je iets aparts aan de muur hangt dan gebruik je die ruimte én heb je meteen iets dat je interieur helemaal uniek maakt. Ook kun je bijvoorbeeld iets doen met dingen die helemaal niet bestemd zijn voor een interieur maar voor iets heel anders. Heb je een passie voor tuinieren? Leg een heggenschaar neer op een plankje. Houd je van de natuur? Hang een vogelhuisje in de woonkamer.

Functionaliteit

Daarnaast is het van belang dat je de functionaliteit niet uit het oog verliest. Functionaliteit is zeer belangrijk, voor ieder interieur. Het is misschien niet het meest mooie, maar het is wel degelijk nodig in je interieur! Kijk bijvoorbeeld eens naar bijenbekjes, hier kun je ongedierte mee uit je huis weren. Een simpele, goedkope en zeer effectieve oplossing die veel mensen nog niet kennen. Kijk daarnaast naar dingen die het comfort in je huis kunne verhogen.