juli 21, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Hoe breng je beton Ciré aan?

beton cire

Beton Ciré is erg populair en wordt steeds vaker gebruikt. Beton Ciré is een soort stuc, die erom bekend staat dat hij een stoere betonlook geeft en overal te gebruiken is. Daarnaast kun je Beton Ciré in allerlei kleuren kopen, dus is er voor ieder wat wils. Een ander voordeel van het wondermiddel is is dat het waterdicht is en heel makkelijk aan te brengen. Als je ervaring hebt met stuken zal dit geen problemen opleveren. Als je nog geen ervaring hebt zullen we in dit artikel uitleggen hoe je het dient aan te brengen.

Stap 1:

Inspecteer de ondergronden, de ondergrond moet stabiel en vormvast zijn. Dit betekent dat ze niet kunnen bewegen of uitzetten. Als je een geschikte ondergrond hebt gevonden, dien je deze voor te strijken, zodat er een optimale hechting plaats kan vinden.

Stap 2:

Als je dit hebt gedaan kun je de hoeken en naden voorzien van kimband. Dit zorgt ervoor dat de Beton Ciré goed is geïsoleerd en geen vocht kan aantrekken. Ook de kimband dien je voor te strijken.

beton cire
Beton Ciré is een verrijking voor je woning.

Stap 3:

Hierna kun je het oppervlak voorbewerken met cement. Het is handig hierbij gaas te gebruiken voor een betere stabiliteit. Zorg dat de laag ongeveer 5 mm dik is. Probeer deze zo glad mogelijk te krijgen. Je kunt uitstekende delen opschuren zodat alles mooi glad wordt.

Stap 4:

Als het voorbewerkingscement is opgedroogd kun je dan eindelijk beginnen met het aanbrengen van de Beton Ciré! Let bij het aanbrengen erop dat de binnen en de buitenhoeken iets dikker worden aangebracht, zodat je nog wat schuurmarge hebt. Het overtollige Beton Ciré kan na ongeveer 20 minuten worden weggesneden met een stanley mes.

Stap 5:

Na ongeveer 12 uur drogen kan worden begonnen met het schuren. Als alles glad is kun je beginnen met de coating. Gebruik hiervoor in de hoeken een kwast. En voor de vlakke gedeelten een roller. Rol alle kanten op, zodat er geen banen ontstaan.

Gefeliciteerd, na het volgen van deze stappen heb je succesvol Beton Ciré aangebracht!