april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Het juiste schilderij kopen

Een schilderij kiezen

Je hebt een kale plek op de muur en ineens heb je zoiets van….een mooi schilderij zou helemaal tot zijn recht kunnen komen. Maar wat is de juiste keus. Schilderijen kunnen te kust en te keur online worden aangekocht.
Ga echter eerst eens nadenken wat je eigenlijk mooi vind. Als je nooit interesse hebt gehad voor kunst, zou dit best nog wel is moeilijk kunnen zijn. Houdt je van dieren? Er zijn prachtige schilderijen van dieren. Honden, katten maar ook wilde dieren zijn geweldig om als schilderij toe te voegen aan je interieur. Of ga je meer voor bloemen. Bloemen worden op vele manieren afgebeeld. De klassieke, realistische vorm past eigenlijk in elk interieur. De strakke, design inrichting kan met een licht schilderij die bloemen laten zien met veel wit en pastel tinten, als eye-catcher gebruikt worden. Ook moet je in ogenschouw nemen wat je woonstijl is. Een moderne, strakke inrichting, is niet persé mooi met een schilderij van een jachttafereel. Een jachttafereel past meer bij de wat klassiekere woonstijl.

Een schilderij kiezen

Groot doek kopen

Heb je een flinke plek in je woonkamer waar je een schilderij kunt ophangen? Kies dan voor een wat forser doek. Een schilderij van 1 bij 2 meter voegt echt iets toe aan je interieur. Ga ook is kijken of een drieluik niet wat is voor jou woonruimte. Vooral de moderne, abstracte schilderijen kunnen het juist als drieluik goed doen. Ook een hype zijn de kleurige grote doeken waar dieren zijn afgebeeld, die niet hun eigen originele kleur hebben. Een olifant die afgebeeld is met veel rood en blauw kan prima passen in jou interieur.

Schilderijen voor de werkplek

Tegenwoordig zie je ook steeds meer schilderijen in werkruimtes van bedrijven. Ook in gangen en kantines zie je steeds meer kunst verschijnen. Kantoorruimtes worden met moderne, kleurige schilderijen opgepimpt tot een vriendelijke en aantrekkelijke werkplek. Vooral doeken met veel rood zijn erg in trek en kunnen een kantoorruimte helemaal in hun voordeel veranderen.

Online inspiratie

Voordat je tot koop van een schilderij overgaat kun je online heel veel inspiratie opdoen. Maar kijk ook eens in je omgeving of er mensen in je kennissenkring zijn die schilderen. Er wordt veel geschilderd en de resultaten zijn best bijzonder. Van een nabije vriend of buurman een schilderij aanschaffen scheelt aanzienlijk in de kosten en kan net zoveel plezier opleveren als een duur gekocht doek uit een galerie.