april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

De mooiste bijzettafels

De mooiste bijzettafels

De mooiste bijzettafels

Bijzettafels zijn een enorme woontrend en zijn weer volop verkrijgbaar in woonwinkels. Het assortiment is vaak enorm, dus welke kies je? De mooiste bijzettafels kunnen een enorme aanwinst zijn voor je interieur. Niet alleen voor het oog, maar ook in praktische zin voor je sleutels, tijdschriften of andere woonitems die een prominente plek in de kamer, gang of andere woonruimte verdienen. Weet je niet goed waar je moet beginnen in je zoektocht naar de geschikte bijzettafel? Lees dan eerst deze tips!

Waar ga je de bijzettafel voor gebruiken?

Je wilt een bijzettafel aan je interieur toevoegen. Leuk! Maar wat is het doel van de tafel? Klinkt misschien als een gekke vraag, maar één van de factoren om een miskoop te voorkomen is toch wel door jezelf af te vragen waarom je er één wilt kopen? In welke woonruimte ga je de tafel neerzetten? Heb je de keuze uit puur decoratief oogpunt gemaakt, omdat dat lege stukje muur moet worden opgevuld of wil je er ook daadwerkelijk per se wat in of op kwijt? In dat geval moet je ook letten op de ruimte die de tafel biedt. Is één laatje daadwerkelijk van toegevoegde waarde of heb je eigenlijk meer nodig?

De mooiste bijzettafels
Bijzettafels zijn een musthave voor in ieder huis

Wat is je stijl?

Om je bijzettafel goed te laten passen met je interieur is het belangrijk om eerst je eigen woonstijl in kaart te brengen. Wat zou er mooi bij passen? Of wat zou juist een goede tegenhanger zijn en daardoor perfect passend bij de rest van de meubels? Bijzettafels zijn tegenwoordig enorm populair en daardoor in allerlei stijlen verkrijgbaar bij de meeste woonwinkels en webshops. Van modern, tot klassiek, barok, industrieel of juist landelijk. Wil je jezelf een nieuwe stijl aanmeten? Maak eens een Pinterest board voor jezelf en je nieuwe interieur aan en verzamel alles wat je mooi vindt. Zoek hier uiteindelijk de rode draad in en maak voor jezelf een vision board. Vaak werkt het samenstellen van je interieur vanuit zo’n basis enorm effectief en voorkom je dat je door de bomen het bos niet meer ziet! Zo coördineer je je zoektocht vanzelf naar de mooiste bijzettafels voor jouw woonkamer, gang, badkamer of slaapkamer!

Welke materialen vind je mooi?

Aansluitend op het ontdekken van je stijl is het van belang dat je ook de materialen die je mooi vindt in kaart brengt. De mooiste bijzettafels komen tegenwoordig in allerlei verschillende materialen. Denk bovendien na over wat je op het kastje kwijt wilt. Past dat mooi bij het materiaal dat je voor ogen hebt of moet je voor een andere tint gaan? De keuze voor het materiaal en de kleur of kleuren die je maakt vergemakkelijkt niet alleen de zoektocht (in webshops kun je op deze manier makkelijk zoeken en filteren op hout, metaal, etc!), maar is ook weer een factor die je helpt te vinden naar wat jij echt wilt en wat echt gaat passen in je interieur. Je wilt natuurlijk geen spijt krijgen van de aankoop!