april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

woninginbraak

woninginbraak

Wil je de kans op inbraak verkleinen? Dan is het goed om kritisch naar je gedrag en de woning te kijken. Naar de gebruikte sloten, zichtbaarheid van je woning en toegang tot de woning. Je kunt je misschien voorstellen dat open ramen een tricker kunnen zijn om bij een woning in te breken. Gelukkig zijn er veel tips te bedenken die je woning een stuk veiliger maken. Waardoor deze minder inbraakgevoelig zal zijn.

 

Zeker nu er steeds vaker pogingen tot inbraak worden gedaan volgens HardNieuws is het goed om ook je eigen woning eens kritisch te bekijken en verbeteren.

Sluit open ramen af

Veel inbraken vinden plaats door ramen die open blijven staan. Ook als er niemand thuis is. De inbrekers kunnen er makkelijk door binnenkomen zonder dat het te veel zal opvallen. Het is dus goed om ramen te sluiten of te voorzien van goede sloten. 

Zorg voor goede verlichting

Een goed verlicht huis zal opvallen. Wanneer er iemand voor de ramen staat, binnen probeert te komen of aan het observeren is. Een goed verlicht huis zal dan ook sneller worden overgeslagen door inbrekers. Maar het geeft natuurlijk geen garantie. Daarom blijven goede sloten en andere maatregelen belangrijk.

Haal kostbare apparaten uit het zicht

Laat geen laptop op tafel staan en berg andere kostbare apparaten op. Daarmee voorkom je aanleiding om bij een woning in te breken. Hoe vervelend het ook is dat je het zelfs in je eigen huis niet vrij kan laten staan.

 

Tip: woon jij in de omgeving Rijswijk? Volg dan via deze website Rijswijk nieuws om op de hoogte te blijven!

inbraaksysteem
Inbraken voorkomen?

Kies voor goede sloten

Goede sloten zijn het halve werk. Kies bij voorkeur voor sloten met het veilig wonen of politie keurmerk. Deze hebben meer tijd nodig om opengebroken te worden. En als er iets is waar inbrekers een hekel aan hebben is het tijd.

Kies voor inbraaksystemen

Tot slot is een goed alarmsysteem of het plaatsen van een camera altijd goed. Het zal zorgen dat inbrekers gaan nadenken of dit het waard is. Want voor je het weet sta je op het internet met je gezicht. Dat wil geen enkele inbreker.