juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Soorten deurmatten


Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/pftt376251/domains/atmyhome.nl/public_html/wp-content/themes/newsium/inc/hooks/hook-single-header.php on line 71

Een deurmat is tegenwoordig bij bijna iedereen thuis voor de deur te vinden. Deze functionele voetvegen zorgen ervoor dat ongewenst vuil en viezigheid niet of in geringe mate uw huis binnendringen, zodat u minder tijd verliest aan het schoonmaken ervan. Deze matten zijn te verkrijgen in verschillende soorten, maten, kleuren en stoffen. Een voorbeeld van de verkoop van verscheidene deurmatten is Home Textile Shop, gevestigd in Duitsland. Zij leveren naast deurmatten een groot scala van woonartikelen in Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk en Engeland.

Kokos deurmatten

Deurmatten gemaakt van kokos zijn heel erg modern en te verkrijgen in elke gewenste vorm en kleur. Deze matten voelen zacht aan en zijn een genot onder uw voeten. Deze ziet men dan ook vaak voor een normale gezinswoning, waar mensen zich graag thuis voelen. Deze deurmatten helpen daarbij een handje. Daarnaast is deze voetveeg ideaal voor het bedrukken van allerlei kleuren, vormen en figuren. Hierbij denkt u bijvoorbeeld aan bladeren of een bepaald dier op uw mat. De kokosvezels worden niet alleen gebruikt voor matten, maar ook voor bijvoorbeeld touw en borstels. Omdat deze stof zo fijn en stevig is, gebruikt men deze zelfs voor verscheidene pijpen en parket. Ook is het mogelijk om een gietijzeren deurmat te combineren met een kokos opvulling. Zo creëert u een stevige ondergrond gecombineerd met een zachte voetveeg.

Rubberen deurmatten

Rubberen deurmatten zijn erg functioneel en handig in gebruik. De ondergrond is niet zo hard als ijzer, maar biedt toch een stevige en tegelijkertijd flexibele voetveeg. Deze soort deurmatten ziet men vaak bij bedrijven of huizen waar veel modder en ander hardnekkig vuil voorkomt. Dit vuil schraapt u er gemakkelijk af met deze rubberen matten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een boerderij, waar men veel op laarzen en klompen loopt.

Gietijzeren deurmatten

Gietijzeren deurmatten zijn, zoals de naam het al zegt, gemaakt van ijzer en erg stevig. Deze metalen voetvegen zijn te verkrijgen in allerlei vormen en maten. U denkt hierbij bijvoorbeeld aan een ovale, een halfronde of een rechthoekige deurmat. Ook is het mogelijk dat het ijzer de ondergrond vormt voor de voetveeg, waar een soort borstel op is geplaatst waar men zijn of haar voeten veegt. Natuurlijk is het ook een optie om het ijzer als voetveeg te gebruiken. Gietijzeren deurmatten zijn bijvoorbeeld in deze vormen te koop bij Home Textile Shop.

Plastic deurmatten

Plastic deurmatten zijn tegenwoordig minder in trek dan bijvoorbeeld kokos deurmatten, maar er zijn nog genoeg mensen die deze handige mat utiliseren. De voetveeg is gemaakt van plastic en is daarom erg gemakkelijk schoon te maken en te houden. Deze mat is alleen minder geschikt voor hardnekkig vuil, zoals modder. De voetveeg is tevens verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en met verschillende opdrukken, bijvoorbeeld de tekst ‘Welcome’. Dit creëert, net zoals de kokos matten, voor een warm gevoel.