juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Inboedel- en opstalverzekering, zijn deze noodzakelijk?

inboedelverzekering afsluiten

inboedelverzekering afsluiten

Doormiddel van een inboedel- en opstalverzekering kun je je huis en persoonlijke bezittingen beschermen tegen schade en diefstal. Dit zijn onvoorziene gebeurtenissen wat inhoudt dat je van tevoren natuurlijk niet weet of zo’n situatie bij jou gaat voorkomen. Hierdoor denken erg veel mensen er best makkelijk over waardoor ze er niet voor kiezen om zo’n verzekering af te sluiten. Dit is uiteraard een persoonlijke keuze, maar over het algemeen is het erg verstandig om je hier wel voor te verzekeren. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje, en zulke schades kunnen al gauw hoog oplopen op het financiële gebied. In deze tekst lees je daarom ook meer over deze verzekeringen zodat je precies weet of jij dit nodig hebt en hoe je deze kunt afsluiten.

Lekker gesetteld in je nieuwe huis!

Wanneer je lekker bent gesetteld in je nieuwe huis geeft dit een erg lekker gevoel. De spulletjes staan en alles is mooi ingericht, het kan niet beter. Toch wordt er vaak wat vergeten, het verzekeren van je persoonlijke bezittingen. Welke inboedelverzekering je afsluiten moet is afhankelijk van jouw situatie. Met een inboedelverzekering kun je jouw persoonlijke bezittingen namelijk beschermen tegen schade en diefstal. Hierbij kun je denken aan meubels, kleding, elektronica en andere waardevolle spullen.

Inboedelverzekering
Inboedelverzekering

Wanneer er schade ontstaat bij deze spullen of deze worden gestolen, kun je deze vanuit een inboedelverzekering vergoed krijgen. Zo voorkom je dat je ineens zonder spullen staat of enorm veel geld kwijt bent aan het opnieuw kopen van deze spullen. Afhankelijk van de dekking die jij hebt gekozen, kun je er ook voor kiezen om schade die jij zelf per ongeluk veroorzaakt te verzekeren. Wanneer jij dan bijvoorbeeld per ongeluk een vaas omstoot van veel waarde, kan je ook deze schadeverhalen op de verzekering. Het is dus zeker een aanrader om voor een inboedelverzekering te gaan om onvoorziene kosten te voorkomen.

Vaak wordt een inboedelverzekering en opstalverzekering door elkaar gehaald. Hierbij denken veel mensen dat deze verzekeringen elkaar overlappen en dat je aan één van deze genoeg hebt. Dat is dus zeker niet het geval. Wanneer jij ook je huis zelf en alles wat daar vast aan zit wilt verzekeren, dien je namelijk ook een opstalverzekering af te sluiten. Een opstalverzekering dekt de schade die ontstaan aan muren, deuren, ramen, daken, badkamer, toilet en keuken. Wanneer je jezelf en je huis compleet wilt verzekeren dien je dus voor een inboedel- en opstalverzekering te gaan. Je opstalverzekering afsluiten kun je eenvoudig via het internet regelen.