juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Ideeën voor een uniek plafond

Het juiste plafond? Laat je verrassen door onze tips!
Veel mensen vergeten het plafond bij het ontwerp van de kamer of het bepalen van de woonstijl. Toch kan het plafond bepalend zijn voor de stijl en de sfeer van de kamer. Wil jij dat jouw plafond ook perfect past bij het interieur en de sfeer van de woning? Lees dan gauw verder voor ideeën voor een uniek plafond.

Romantisch of klassiek plafond

Wanneer je op vakantie oude kastelen en paleizen bezoekt, kun je genieten van de prachtig afgewerkte plafonds. Deze hebben prachtig stukwerk en een heel patroon op het plafond. Wil je een klassieke en stijlvolle uitstraling van de woning? Dan is een romantische afwerking van het plafond met randen en ruches een echte aanrader. Dit past perfect bij een oude stadswoning of een grote landelijke woning.

Kleur op het plafond

Er wordt vrijwel nooit nagedacht over de kleur van het plafond. In de meeste woningen is het plafond simpelweg wit. Een kleur op het plafond kan spannend lijken, maar dit is helemaal niet het geval. Je geeft de kamer een unieke uitstraling door te kiezen voor een kleurtje op het plafond. Wat dacht je van een zachte zandkleur of juist een felle gele tint op het plafond?

Unieke plafonds in woningen geven een uniek karakter

Lichtspotjes

Je kunt het plafond ook praktisch maken en hier spotjes laten plaatsen. Hierdoor heb je een perfecte lichtbron in de kamer. Je hoeft geen andere lamp meer te plaatsen en dit scheelt ruimte in de kamer. Wil je een modern of minimalistische woning? Dan zijn plafondspotjes een perfecte optie. Ook kun je deze lichtspotjes in de badkamer plaatsen voor een hotelgevoel in jouw eigen huis. Jouw plafond is bepalend voor de sfeer in de kamer. Kies niet zomaar voor een wit plafond, maar kies bijvoorbeeld voor extra stucwerk of het plaatsen van randen. Ook maak je extra gebruik van jouw plafond door lichtbronnen in spotjes te plaatsen.