mei 17, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Gevelreiniging: de ins en outs


Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/pftt376251/domains/atmyhome.nl/public_html/wp-content/themes/newsium/inc/hooks/hook-single-header.php on line 71

Het kan in enkele gevallen noodzakelijk zijn om een gevel te reinigen. Dat kan het gevolg zijn door het opzettelijk aangebrachte vuil door bijvoorbeeld baldadige jeugd. Denk hierbij aan grafitti. Ook kan het vuil op een gevel organisch zijn. Hierbij kunt u denken aan de groene aanslag wat afkomstig is van mos of van klimop of witte/ zwarte aanslag. Wanneer u het op de juiste manier laat schoonmaken kunnen dergelijke gevels als nieuw worden. Hierdoor zal niet alleen het uiterlijk verbeterd worden maar ook de verkoopprijs van het gebouw zal aanzienlijk stijgen. Gevelreiniging loont dus absoluut. Op Avitalschoonmaak.nl vindt u zeer gedegen gevelreinigers.

 

Vervuilde gevels schoonmaken met stoom reinigen

 

Zoals het woord aangeeft wordt voor het reinigen stoom gebruikt. Deze manier wordt gebruikt wanneer de vervuiling niet te extreem is. Hierbij kan je dan denken aan mos, klimop en dergelijke. Dat zijn dus lichte vervuilingen. Bij het stoom reinigen wordt water tot 145 graden Celsius verhit en wordt de stoom met een zeer hoge druk tegen de gevel aan gespoten.

 

Ernstig vervuilde gevels

 

Wanneer een gevel ernstig vervuild is kan men deze niet met alleen stoom reinigen. Hierbij wordt een stoom gebruikt waarin een reinigingsmiddel is opgelost. Daardoor is het mogelijk om verfresten maar ook roetaanslag en dergelijke te verwijderen. Wanneer de gevel schoon is gemaakt is het van belang om de gevel te impregneren. Hierdoor blijft zo’n schoongemaakte gevel langer schoon. Het vocht wat in de woning zit zal moeten kunnen worden uitgeademd door de muur. Het vocht moet wel dus van binnen naar buiten kunnen gaan maar niet van buiten naar binnen. Er mag namelijk geen doorslaand vocht ontstaan.

 

Zeer ernstig vervuilde wanden

 

Indien een wand zeer ernstig is vervuild dan kan men hem alleen nog maar reinigen door middel van stralen. Hierbij wordt onder hoge druk water op de gevel gespoten waarin een straalmiddel is opgelost. Afhankelijk van het type steen dat moet worden schoongespoten is het belangrijk dat het juiste straalmiddel wordt gebruikt. Dat kan men het beste aan de vakman overlaten. Zij weten wat ze kunnen en mogen doen.