april 25, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Faillissement


Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/pftt376251/domains/atmyhome.nl/public_html/wp-content/themes/newsium/inc/hooks/hook-single-header.php on line 71

Een faillissement is de nachtmerrie van iedere ondernemer, maar toch gebeurd het bij verscheidende. Een bedrijf is failliet wanneer de ondernemer de schulden niet meer kan betalen. In dit geval komt een bedrijf dat failliet is gegaan dan vaak terecht op een online veilingen website. De oorzaak van een faillissement verschilt, hieronder staan de tien meest voorkomende oorzaken.

  1. Of ook wel slechte management genoemd. Het wordt gezien als de grootste oorzaak bij faillissementen. Een langere tijd verkeerd leiding geven aan het bedrijf en/of de werknemers kan een faillissement als gevolg zijn.
  2. Te klein kapitaal. Vooral bij kleine of startende ondernemers is dit een grote valkuil. Omdat zij geen reserve hebben, is er vaak geen geld voor een plan B.
  3. Onrealistisch plan. Het niet goed inschatten van de inkomen en uitgaven is een andere oorzaak van faillissementen. Het starten van een nieuw project kost geld, dus zorg er daarom voor dat er via een andere weg ook geld binnen komt.
  4. De klant. Deze oorzaak heeft een ondernemer minder in de hand en is het risico van het vak. Wanneer een klant failliet raakt of een wanbetaler is, kan dit grote gevolgen hebben voor de organisatie die al geïnvesteerd heeft.
  5. Slechte economie. Het verschilt per maand hoeveel bedrijven failliet raken. Opvallend is dat het vaker voorkomt in het laatste kwartaal van het jaar, dan de eerste driekwart jaar.
  6. Aanvraag vermindering. Zodra de interesse van de consument afneemt, zal de omzet dalen. Het gevolg kan zijn dat het inkomen lager is dan de uitgaven van het bedrijf, wat uiteindelijk een faillissement kan betekenen.
  7. Het krijgen van meer concurrentie, zorgt voor een strijd tussen de ondernemers. Een aantal kunnen het hoofd boven water houden, anderen kunnen deze competentie niet bij benen. De achterblijvende ondernemers komen in de gevarenzone voor een faillissement.
  8. Minder krediet. De bank verleent steeds minder krediet aan ondernemers. Ook kan het krediet veranderen gedurende het ondernemen, door de aangescherpte voorwaarden van de bank. Dit kan een ondernemer de das om doen en bankroet maken.
  9. Verandering in wetten en regels. Aan deze oorzaak kan een ondernemer niet veel doen, behalve hopen dat het geen gevolgen gaat hebben. Bijvoorbeeld het rookverbod in horecagelegenheden en het alcoholgebruik verhogen naar achttien jaar. Deze twee veranderingen in de wet hebben negatieve gevolgen voor de omzet van diverse horeca ondernemers, wat zelfs kan leiden tot faillissement.
  10. Ziekte en ongevallen. Wanneer een bedrijf getroffen wordt door brand, is het lastig om de schade om te kunnen vangen. Dit geldt zeker voor kleine ondernemers met minder budget. Voor hen is ook ziekte een valkuil. Een eenmanszaak heeft geen inkomen wanneer de ondernemer voor een langere periode geen werk kan verzetten. Geen werk, is geen inkomen. En dan wel uitgaven hebben, kan lijden tot een faillissement.