mei 17, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

5 tips voor het inrichten van je thuiswerkplek

thuiswerkplek

thuiswerkplek

Een thuiswerkplek inrichten is absoluut niet eenvoudig. Je hebt met ruimte, kleuren en het soort meubels te maken. Waar moet je rekening mee houden bij het inrichten is dan ook de grote vraag. Wij hebben de beste tips voor het inrichten van je thuiswerkplek op rij gezet. Daar kun je direct mee aan de slag. 

 

Zo is goed licht heel belangrijk voor je werkplek. Met voorkeur daglicht helpt om je focus te bewaren en gemotiveerd te blijven. Voorkom als het even kan het gebruik van TL licht of ander bijzonder kunstmatige verlichting. Daarnaast werkt kunst en groen goed. Waar de beste meubels natuurlijk het meest belangrijk zijn. Een goed bureau, voldoende bergruimte en uiteindelijk ook overzicht op je thuiswerkplek. 

 

Kijk voor inspiratie voor je thuiswerkplek op OfficeCity.nl. Zo krijg je direct een goed beeld van de mogelijkheden die er zijn. 

Tip 1. Goede verlichting voor de thuiswerkplek

Een goed verlichte thuiswerkplek is natuurlijk heel belangrijk. Waarbij de voorkeur daglicht heeft en je TL verlichting moet voorkomen. Wanneer je kunstmatige verlichting kiest is het goed om te weten dat je schaduw en donkere plekken zo veel mogelijk moet voorkomen. Je kunt je het misschien helemaal voorstellen hoe afleidend dit kan zijn gedurende je aan het werk bent. 

Tip 2. Voldoende opbergruimte

Als je een werkplek aan het inrichten bent is voldoende opbergruimte prettig. Door het kunnen opbergen van kantoorartikelen voorkom je dat het er rommelig zal uitzien en je daardoor niet goed kunt concentreren. Er zijn verschillende manieren om spullen op het kantoor netjes op te bergen. Van een archiefkast tot een goed bureau met lades eronder.

Tip 3. Bereikbaarheid en gebruik van werkmateriaal

Spullen die je echt altijd nodig hebt moeten natuurlijk binnen handbereik staan. Het is goed om hier rekening mee te houden bij het inrichten van je werkplek. Een goede oplossing is het kiezen van een ladekastje onder je bureau. Waar alles dat je echt vaak nodig hebt toch opgeborgen blijft maar wel binnen handbereik is.

werkplek voor thuis
Thuiswerkplek creëren?

Tip 4. Goede meubels in je thuiskantoor

Natuurlijk zijn goede meubels niet weg te denken uit een prettig kantoor. Je kan denken aan een goed bureau dat aan je wensen voldoet, ergonomische stoelen en andere meubels die je kantoor zullen verrijken. Er is volop keuze en er zijn veel mogelijkheden van moderne toepassingen. Die direct invloed hebben op de uitstraling van je kantoor. Inspiratie nodig voor het gebruik van meubels in je kantoor? Dan is er op social media genoeg te vinden. Laat je inspireren door kantoorinrichting van anderen.

Tip 5. Kies de juiste plek bij het indelen

De indeling is uiteindelijk het meest belangrijk.Je kunt het beste kiezen voor een werkplek bij een raam, zodat je voldoende daglicht hebt. Het hebben van overzicht op kantoor is natuurlijk ook heel erg belangrijk. Kies daarom voor meubels die ook echt op de beschikbare ruimte geplaatst kunnen worden. Grote meubels in een kleine ruimte zullen je uiteindelijk alleen maar tegen gaan staan. Ze zullen je een uiterst benauwend effect geven wat niet ten goede van je productiviteit zal komen. Let hier dus echt op bij je indeling.