juli 21, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Zorg ervoor dat u beschikt over een goed energielabel

Duurzaamheid speelt een steeds prominentere rol binnen onze samenleving. Niet alleen probeert men een steentje bij te dragen aan een beter milieu, ook kunt u door op de energie te besparen veel geld overhouden aan het eind van ieder jaar. Er zijn verschillende manieren om op de energiekosten te besparen. Denk aan het vinden van de goedkoopste energieleverancier, het uitvoeren van kleine verbouwingen om de isolatiewaarde van uw woning te verbeteren, enzovoorts. Daarbij kunt u de thermostaat wat lager zetten of bijvoorbeeld een warmere trui aantrekken!

Goedkope energieleveranciers vinden

Tegenwoordig worden er op internet verschillende vergelijkingstool aangeboden om goedkope energieleveranciers met elkaar te kunnen vergelijken. Bij deze vergelijkingstools dient u vooraf een aantal gegevens in te vullen over uw huidige verbruik, op basis waarvan de vergelijkingstool vervolgens de goedkoopste energieleverancier aandraagt. Houd er rekening mee dat u bij sommige energieleveranciers kunt profiteren van een welkomstkorting of welkomstcadeau. Kijk daarom bij meerdere goedkope energieleveranciers wat het welkomstcadeau is.

Tip: soms wordt de overstapboete betaald door de nieuwe energieleverancier! Dit kan u al snel enkele tientallen euro’s schelen. Informeer naar deze mogelijkheid voordat u besluit om over te stappen. U kunt ook wachten tot het moment dat uw energiecontract afloopt.

Verbouwingen voor een hogere isolatiewaarde

Naast de mogelijkheid om te zoeken naar een goedkopere energieleverancier kunt u er ook voor kiezen om uw woning te verbouwen. Zorg bijvoorbeeld voor een extra laag isolatiemateriaal onder uw dak, laat het enkelglas vervangen voor dubbelglas, enzovoorts. Dergelijke relatief kleine verbouwingen kunnen uw woning een goed energielabel geven, waardoor u jaarlijks minder energie verbruikt. Daarbij wordt uw woning meer waard als u deze over een paar jaar wilt verkopen. Zo heeft u de investering al snel weer terugverdiend!

Ook het vervangen van oude elektrische apparaten met een slecht energielabel kan een slimme zet zijn om uw energieverbruik terug te dringen.