juni 20, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Zolder uitbreiden

Wilt u meer ruimte in huis? Wat dacht u van de zolder? Uit onderzoek blijkt dat veel huishoudens hun zolderruimte vaak niet als leefruimte benutten. Een zolder wordt bij veel huishoudens benut als opslagruimte. De zolderruimte is vaak groter dan u denkt. Wilt u meer ruimte in huis? Dan is het uitbreiden van de zolder de beste stap. Of uw zolder momenteel als leefruimte of opslagruimte wordt gebruikt maakt niet uit. Met de volgende stappen kunt u heel eenvoudig uw zolder uitbreiden.

Opruimen
Het lijkt een logische stap, opruimen. Toch wordt deze stap vaak over het hoofd gezien. Want wanneer u een volle dag besteed aan het opruimen en leegruimen van de zolderruimte kunt u pas echt zien over hoeveel ruimte u beschikt. De beste methode is ook de meest drastische methode, haal alles uit de zolderkamer en begin dan pas met uitzoeken wat u nodig heeft of niet. Zoek een andere opslagruimte in uw huis waar u de spullen die u wilt bewaren kunt opslaan. De key is een legen zolderruimte. Pas dan kunt u zien wat de ruimte echt is.

Herinrichten
Wanneer de kamer opgeruimd en leeg is kunt u beginnen met het herinrichten van de zolderruimte. Vaak hebben zolders schuine wanden. Hierdoor raak je een groot oppervlak van je leefbare ruimte kwijt. Deze ruimte kun je ook gebruiken voor het installeren van kasten. Deze kasten bieden weer extra ruimte voor de opslag van spullen en zorgen gelijk dat de verdere ruimte nog leefbaar is. Zo kunt u uw zolder gebruiken voor zowel opslag als leefruimte.

Dakkapel
De beste manier om uw zolder uit te breiden is het installeren van een dakkapel. Dit is de meest gekozen optie op het gebied van het uitbreiden van de zolder. Heel eenvoudig creƫert u zo meer ruimte en ook nog eens meer licht.

Aannemer
Wilt u weten of uw zolderruimte geschikt is voor een dakkapel of wilt u nog meer mogelijkheden weten op het gebied van uitbreiding? Neem dan contact op met een aannemer. Zij zullen alle mogelijke opties met u doornemen.