mei 17, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Wat zijn de voordelen van tuinberegening?

tuinberegening

tuinberegening

Heb je al eens eerder gehoord van een tuinberegening systeem? Dit is een geweldig systeem die eigenlijk iedereen met een grote tuin zou moeten hebben. Tuinberegening aanleggen neemt een groot gedeelte van het werk in de tuin uit handen. Daarnaast zijn er nog andere voordelen die het met zich mee brengt. In dit artikel leggen we de voordelen van tuinberegening uit.

  1. Minder werk bij het onderhouden van de tuin

Een grote tuin hebben met veel planten, bloemen en groen is geweldig. Het ziet er niet alleen heel mooi uit in de zomer, maar is ook gewoon fijn om te hebben. Even tot rust komen in de tuin of juist een tuinfeest geven op een zomerse dag. Het kan allemaal in een grote tuin. Alleen het onderhoud is vaak toch wel een dingetje waar rekening mee gehouden moet worden. Want een groene tuin blijft alleen mooi als de tuin regelmatig onderhouden wordt. 

De een vindt het leuk om wekelijks tijd te besteden in de tuin terwijl de ander eigenlijk alleen van de voordelen van de tuin wil genieten. Voor deze mensen zal het plezier van de tuin er vroeg of laat mee ophouden. Want de tuin heeft toch echt onderhoud nodig. Door gebruik te maken van tuintechniek wordt het onderhouden van de tuin een stuk gemakkelijker. Bij tuintechnische oplossingen kan er gedacht worden aan waterbuffering, tuinberegening, gebruik maken van een robot grasmaaier. 

Doordat een tuinberegening installatie vaak via een applicatie beheerd kan worden, kost het enkel een klik in de app om de tuin te onderhouden. Het is dus niet meer nodig om zelf de planten, bloemen en het gazon te voorzien van water. 

tuintechniek
Op zoek naar de perfecte tuintechniek?
  1. Gazon en planten krijgen op tijd water

Dit brengt ons naar het volgende voordeel. De planten water geven. Het komt iedereen wel voor dat je dit vergeet. Soms denk je dat je de planten gister water hebt gegeven terwijl het eigenlijk volgende week was. Hetzelfde geldt voor de planten buiten en het gazon. Dat vergt nog veel meer onderhoud dan de planten die in huis staan. 

Hoe geweldig is het om enkel een app in te stellen en vervolgens krijgen de planten en het gazon van zelf en op tijd water. Nooit meer rekening houden met het geven van water. Een ander voordeel van een automatisch tuinberegeningsysteem is dat het systeem ook rekening houdt met de tijdstippen van het geven van water. Op deze manier zal er nooit te veel of te weinig water gegeven worden. Ook kan het systeem via een regensensor bepalen wanneer het geen water meer hoeft te geven. Ideaal toch. Op deze manier ga je ook nog eens waterverspilling tegen.

  1. Mogelijkheid tot ondergrondse tuinberegening

Het laatste voordeel is dat een tuinberegening systeem niet per se bovengronds hoeft te zijn. Het kan zo zijn dat dit de uitstraling van de tuin wegneemt of in de weg zit. Daarom zijn bepaalde systemen zo ontworpen dat ze deels onder de grond zitten. Prima oplossing toch.