juli 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Inspiratie voor kleuren in de woonkamer


Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/pftt376251/domains/atmyhome.nl/public_html/wp-content/themes/newsium/inc/hooks/hook-single-header.php on line 71

Wanneer je een nieuwe woning hebt gekocht, wil je vaak een compleet ander interieur dan bij je vorige woning. Dit kan een aantal oorzaken hebben. Zo kan bijvoorbeeld het oude interieur niet meer passen bij de stijl van de woning, of is je interieur al wat verouderd. Nu je voor een nieuw interieur kiest, moet je wel inspiratie op doen voor de kleuren in de woonkamer.

Kleuren in de woonkamer

Het allerbelangrijkste is dat je eerst de kleuren voor de woonkamer bepaald. Je kan hiervoor bijvoorbeeld naar de bouwmarkt gaan om wat tips te krijgen. Maar hierbij geef ik je alvast wat tips. Flexa heeft een aantal kleuren die zij gebruiken als thema’s. Te weten: Intense Helderheid, Eindeloze Eenvoud, Klassieke Luxe en Hedendaagse Romantiek. Eigenlijk zeggen de namen van de thema’s al voldoende. Wanneer je voor Eindeloze Eenvoud kiest, krijg je de wat basic-kleuren, zoals donkerblauw of gebroken wit. Bij Hedendaagse Romantiek is dit bijvoorbeeld wat meer rood.

Wanneer je de kleur voor de muren heb bepaald, kan je namelijk ook verder kijken naar de meubels die je gaat uitzoeken.

Inspiratie voor kleuren gebruik woonkamer
Zoals je ziet wordt er in deze huiskamer gekozen voor wat basic-kleuren. Deze kleuren komen terug in de meubelkeuze en passen perfect bij de stijl van de woonkamer.

Inspiratie voor de kleuren

Heb je een klassieke woning? Dan weet je dat uiteraard hele strakke meubels eigenlijk zijn uitgesloten. Probeer dan ook voor klassieke meubels te kiezen, waardoor alles één geheel wordt. Zo kan je, wanneer je voor wat accenten rood op de muren hebt gekozen, deze ook laten terugkeren in de meubelkeuze. Denk bijvoorbeeld aan de fauteuil. Daarnaast zijn ook uiteraard de accessoires die vaak de woonkamer flink opfleuren.

Kleur van de vloer teruglaten komen op de muren

Heb je gebruik gemaakt van een vinyl vloer? Dan kan je deze tinten ook terug laten komen op de muren. Je kan hier bijvoorbeeld fotolijstjes van maken. Je knipt de restanten van de vinylvloer in de vorm van een fotolijstje en hier kan je dan de foto’s in stoppen. Dit kan je doen met bijvoorbeeld 4 foto’s die je dan vlakbij elkaar plaatst op de muur. Zodoende wordt alles één geheel.

Heb je nog meer vragen over inspiratie voor kleuren in de woonkamer? Neem gerust contact met me op.