april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Wees duurzaam, haal tweedehands in huis!

tweedehands auto

tweedehands auto

Nederland wordt elk jaar weer een beetje duurzamer. Steeds meer mensen kiezen voor duurzame spullen in huis. Zonnepanelen op het dak en een goed geïsoleerd huis dragen bij aan een schonere toekomst. Mercedes Benz occasions maken je buren waarschijnlijk net zo jaloers als wanneer je een nieuwe auto aanschaft. En wie zegt dat een plantenpot van de kringloopwinkel minder lang meegaat dan een nieuwe? Tweedehands in en om het huis is tegenwoordig hartstikke hip, en met de volgende tips kan jij bij de kringloop doelgericht op zoek naar de mooiste parels voor in huis.

Vermijd de woonboulevard

Ben je op zoek naar nieuwe meubels? Kijk dan eens verder dan de dichtstbijzijnde woonboulevard. Gun meubels een tweede leven, je kan er bovendien veel geld mee besparen. Op diverse sites en groepen kan je gemakkelijk op zoek naar herbruikbare meubels bij jou in de buurt. Vaak zitten er genoeg mooie meubels tussen. Bij de kringloop kan je ook nog wel eens geluk hebben, daar betaal je vaak een schijntje van het nieuwe aankoopbedrag. Soms kan je je meubels gemakkelijk opknappen door een lik verf.

duurzaamheid
Een tweedehands auto aanschaffen draagt bij aan een duurzame wereld

Upcycling

Upcycling houdt in dat je oude materialen in huis gebruikt om een nieuwe functie te geven. Stel je voor, je hebt een lade vol met oud bestek liggen. Je kan dit wegbrengen naar de kringloopwinkel of vuilstort, of zelf creatief aan de slag. Zo’n oude bestekset kan omgetoverd worden tot versiering van een plantenbak of je kan er een unieke lamp mee creëren. Kijk eens rond in je huis wat je al hebt. Op internet staan er diverse tips die je helpen bij upcycling van spullen. Mocht je echt geen raad weten met je oude spullen, probeer ze dan te verkopen of weg te geven in plaats van gelijk naar de afvalstort te rijden.

Delen

Sommige dingen heb je maar zelden nodig. Gereedschap of bijvoorbeeld extra stoelen zijn spullen die je af en toe nodig hebt en de rest van het jaar verfstoffen in huis. In plaats daarvan kun je beter spullen delen met de buurt. Via platforms kun jij je aanmelden als je wat aan te bieden hebt of juist op zoek bent naar iets. Soms betaal je een kleine bijdrage voor het lenen van spullen, maar vaak kost dit je niets. Daarnaast maak je gemakkelijk contact met de buurt.

Naast je meubilair kun je natuurlijk ook je auto tweedehands aanschaffen. Ford occasions biedt bijvoorbeeld veel auto’s aan waardoor jij op een verantwoordelijke manier bezig bent, zowel binnen als buitenshuis.