mei 19, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Gevel reinigen doe je zo

gevel reiniging

Het aanzien van een pand wordt voor het grootste deel bepaald door de gevel. Is hij fris en schoon, dan geeft dat een toch heel andere indruk dan wanneer sprake is van een gevel vol vuil en aanslag. Het kan zelfs het verschil maken of je als ondernemer wel of niet een opdracht krijgt. Een schone gevel staat voor een bedrijf dat netjes werk levert.  Opdrachtgevers zullen toch minder snel zaken doen als ze bij je pand komen en de gevel ziet er niet uit. Men zal zich dan afvragen wat voor werk je aflevert. Mocht dit het geval zijn, dan kan het verstandig zijn om op zoek te gaan naar een partij voor gevel reinigen. Gevel reinigen is niet iets dat je zomaar even doet, hier zal je professionals voor moeten inschakelen.

De gevel is een zeer belangrijk onderdeel van het pand

De gevel is een  belangrijk onderdeel van een pand. Behalve dat het voor een bepaalde uitstraling zorgt, biedt het ook bescherming. Hoe je het ook wendt of keert, elke gevel raakt op den duur vervuild. Daar doe je niets aan. Stenen worden donker of verkleuren anderszins en voor je het weet is de originele kleur niet eens meer te herkennen. Zaak dus voor gevelreiniging te kiezen. Dan wordt de gevel weer zoals hij was en biedt hij bovendien de bescherming die de gevel ook moet bieden. Door regelmatig voor gevel reinigen te kiezen, voorkom je dat er een gevelrenovatie plaats moet vinden. Die stel je door goed reinigen uit en dat bespaart je gewoon heel erg veel geld.

gevel reinigen 

Met gevel reinigen voorkom je schade en slijtage

Na het gevel reinigen is je pand weer schoon en volledig opgefrist. Bovendien biedt de gevel nu weer de bescherming die het moet bieden. Door regelmatig voor gevel reinigen te kiezen, voorkom je ook schade en slijtage. Bovendien zijn de muren weer beschermd tegen vocht. Door de gevel van je pand regelmatig te reinigen, verhoog je zelfs de waarde ervan.  Redenen genoeg dus om voor gevelreiniging te kiezen, een klus die je bij voorbaat aan de specialist overlaat. Uiteraard kun je zelf wel prima algen en andere lichte vervuiling van de gevel halen.

Het gebruik van chemische middelen wordt zoveel mogelijk beperkt

De specialist weet dat elke situatie anders is. Dat gevelreiniging elke keer een andere aanpak vraagt. De specialisten hebben echter steeds het antwoord op alle reinigings vraagstukken. Daarbij kan men gebruik maken van hogedrukreiniging, stoomreinigen, droogijsstralen en chemisch reinigen. Uiteraard zal het gebruik van chemische middelen zoveel mogelijk worden voorkomen. De expert ziet aan de hand van het materiaal van de gevel en de vervuiling al snel welke manier hij toe moet passen. Hoef je daar zelf niet over na te denken. 

 

Ga je zelf met de gevel aan de slag omdat er sprake is van lichte vervuiling, oefen dan eerst op een stukje muur dat niet in het zicht is. Zo weet je of je de juiste techniek gebruikt met de hogedrukreiniger. Ga pas dan met de gevel aan de slag. Want met de gevel ga je voorzichtig om. Zorg in elk geval dat de specialisten in gevelreiniging regelmatig langskomen om hun werk te doen. Dan weet je zeker dat de gevel er steeds schoon en fris uitziet.