april 27, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Maak van jouw huis een stoer en stijlvol paleis met industriële meubels!

Industriële meubels

Industriële meubels zijn helemaal hip en happening! Deze robuuste en karaktervolle meubelstukken geven jouw interieur een unieke en eigentijdse uitstraling. Maar wat zijn industriële meubels precies en hoe kun je deze het beste combineren in jouw woonruimte? In dit artikel nemen we je mee op ontdekkingstocht door de wereld van industriële meubels en geven we je tips en tricks om jouw huis om te toveren tot een stoer en stijlvol geheel.

Wat zijn industriële meubels?

Industriële meubels zijn geïnspireerd op de stijl van oude fabrieksgebouwen en werkplaatsen. Ze zijn robuust, stoer en vaak gemaakt van een combinatie van ruwe materialen zoals metaal, ijzer, beton en massief hout. Deze materialen geven de meubels een authentieke en karakteristieke uitstraling die perfect past in moderne, industriële of vintage interieurs.

Industriële meubels zijn stoer én stijlvol
Industriële meubels zijn stoer én stijlvol

Verschillende soorten industriële meubels:

Tafels: Industriële tafels zijn er in allerlei soorten en maten, zoals eettafels, salontafels en bijzettafels. Ze hebben vaak een metalen onderstel en een massief houten of betonnen blad.

Stoelen: Industriële stoelen zijn meestal gemaakt van metaal, leer of een combinatie van beide. Ze zijn stoer en comfortabel en passen perfect bij een industriële tafel.

Kasten: Zoals eerder besproken, zijn er verschillende soorten industriële kasten, zoals boekenkasten, vitrinekasten, ladekasten en tv-meubels. Deze kasten zijn vaak gemaakt van een combinatie van metaal en hout en bieden veel opbergruimte.

Verlichting: Industriële lampen, zoals hanglampen, vloerlampen en tafellampen, zijn vaak gemaakt van metaal en hebben een stoere, vintage look.

Tips voor het combineren van industriële meubels in jouw interieur:

Mix en match: Combineer verschillende materialen en texturen voor een spannend en dynamisch geheel. Denk aan een houten eettafel met metalen stoelen of een leren bank met een betonnen salontafel.

Kleurgebruik: Houd het kleurenpalet neutraal en rustig, met voornamelijk grijstinten, zwart, wit en natuurlijke houttinten.

Accessoires: Voeg sfeer en warmte toe met accessoires zoals kussens, plaids en vloerkleden in zachte, natuurlijke materialen zoals wol en katoen.

Planten: Geef je interieur een groene touch met grote, stoere kamerplanten zoals een Monstera, Ficus of Kentia palm.

Conclusie:

Industriële meubels zoals die van Eigentyds zijn dé perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een stoer en stijlvol interieur. Deze meubelstukken combineren karakter en functionaliteit en zorgen voor een unieke en eigentijdse uitstraling in jouw woonruimte. Door de juiste mix van materialen, kleuren en accessoires te kiezen, creëer je een harmonieuze en gezellige sfeer die past bij jouw persoonlijke smaak. Of je nu een complete industriële make-over wilt of slechts enkele industriële accenten wilt toevoegen aan je bestaande interieur, de mogelijkheden zijn eindeloos! Dus trek je stoute schoenen aan en ga aan de slag met het creëren van jouw droominterieur met behulp van prachtige industriële meubels!