juni 6, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Waar moet je op letten bij het kiezen van een bureaustoel?

bureau

bureau

Het kiezen van de juiste bureaustoel is belangrijker dan je denkt. Veel mensen brengen meer tijd door op kantoor dan dat ze slapen. Een goede bureaustoel zorgt er voor dat je lichaam ondersteund wordt en zorgt er voor dat je geen last van je rug krijgt. Het kopen van een bureaustoel is net zo belangrijk als een bureau kopen. Net als bij een bureau kopen, zal je in de winkel het comfort niveau van dit product moeten uitproberen.

Kantoormedewerkers hebben een comfortabele en ondersteunende stoel nodig die op verschillende manieren verstelbaar is. Studies hebben bewezen dat een bureaustoel van goede kwaliteit zorgt voor hogere productiviteit en efficiëntie op het werk. Hierdoor hebben de gebruikers van de stoel minder pauze nodig omdat zij zich langer op hun gemak voelen achter het bureau. Wil je een bureaustoel kopen? In dit artikel lees je waar je op moet letten om de juiste bureaustoel uit te kiezen.

De juiste ondersteuning

De belangrijkste functie van de bureaustoel is het ondersteunen van de onderrug, zodat rugbelasting wordt voorkomen en bestaande rugproblemen niet verergeren. Als je budget het toelaat, kies dan een stoel die verstelbaar is om zich aan te passen aan je onderrug voor het meeste comfort.

Verstelbaarheid

Een bureaustoel die op verschillende manieren verstelbaar is kan zich het beste aanpassen aan je lichaam en zal het meest comfortabel aanvoelen. De volgende delen van de stoel moeten op zijn minst verstelbaar zijn: de steun voor de onderrug, de breedte en hoogte van de armen, de breedte en hoogte van de rugleuning, de hoek van de zitting en de hoek van de rugleuning.

bureaustoel
Bureaustoelen in kantoor

Wielen

Heb je vloerbedekking of een gladde vloer op kantoor? Ga je een bureaustoel kopen, let hier dan op. Bij vloerbedekking zal je namelijk een stoel moeten kiezen met speciale wielen die gemakkelijker over de vloer rollen. Wanneer een bureaustoel niet gemakkelijk rolt, ontstaat er meer spanning in het lichaam waardoor je verschillende klachten kunt krijgen.

Draaigemak

Wanneer je veel moeite moet doen om spullen te pakken die aan de andere kant van het bureau liggen, krijg je last van vermoeidheid in de armen. Kies daarom altijd een bureaustoel met een draaibare basis zodat je met de stoel overal makkelijk bij kan.

Bron: https://www.albeka.nl/bureaustoelen/

Materiaal

Omdat je urenlang in je bureaustoel zal zitten moet de stof ademen. De stoel kan na een tijdje behoorlijk warm worden en zal hierom een prettige temperatuur behouden als de stof ademt. Ook moet de stoel genoeg vulling hebben. Probeer de stoel uit in de winkel zodat je zeker weet dat je de stoel niet kan voelen door het kussen heen.