april 9, 2024

AT MY HOME – UW WOONBLOG

Let op de ondergrond!

 

Wanneer u eenmaal hebt gekozen voor de uiterst voordelige, praktische en slijtbestendige gietvloer zijn er wel enige punten waar u op moet letten. Dit gaat natuurlijk vooral op voor hen die kwaliteit van de vloer zolang mogelijk zo hoog mogelijk willen houden. Wanneer u een gietvloer plaatst is het belangrijk om een oogje te houden op de ondergrond. Deze ondergrond bepaalt namelijk het uiteindelijke resultaat en kan eventueel funest zijn voor uw gietvloer. Een fenomeen wat namelijk kan optreden bij een gietvloer is blaasvorming. Hierbij ontstaan er kleine belletjes lucht in de vloer die het een niet zo mooi aangezicht kunnen geven.

Let op blaasjes

Blaasvorming kan echter goed voorkomen worden. Namelijk door er zeker van te zijn dat de ondergrond droog, stabiel en egaal is. Voordat u de vloercoating gaat gieten is het belangrijk dat de dekgrond grondig schoon is gemaakt. Zorgt u er ook voor dat deze stevig is en niet kan verschuiven. Oneffenheden of vuil op de dekgrond kunnen een bolling veroorzaken op een later tijdstip. Maar dit kan makkelijk worden voorkomen door even goed te borstelen. Boen de boel en verzeker uzelf van een prachtig, egaal effect. Zie het als hetzelfde probleem wanneer u geen ondervloer legt bij klik-laminaat. De planken zullen gaan verschuiven en binnen de kortste keren is er niets meer over van het laminaat. Iedereen behoort voorzorgsmaatregelen te nemen wanneer er een vloer wordt gelegd. Dat is bij een gietvloer uiteraard niet anders, maar dan mag naar mijn weten toch wel vanzelf spreken.

Pittige klus

Het laten plaatsen van een gietvloer kan lastig werkje zijn. De boel daarna onderhouden kan zich ook nog uitwijzen als een moeilijke opgave maar een PU gietvloer kan worden toegepast op een minder starre ondergrond door slijtvaste en vloeistofdichte vloerafwerking. Daarnaast zijn er licht chemische invloeden aan het werk in een PU gietvloer, wat aantasting voorkomt. Dit maakt de PU gietvloer een perfecte afwerking voor allerlei soorten ondergronden. Denk bijvoorbeeld aan metaal, hout, asfalt en kunststof. Daarnaast komt dergelijke giethars in dubbele lagen ook veel voor in vrachtwagens, schepen, containers en laadbakken. Dit omdat de gietharst natuurlijk remmend werkt. Als er bijvoorbeeld veel vracht wordt ingeladen kan de dubbele laag giethars op de vloer voorkomen dat de boel aan het schuiven gaat. Een specialist zoals Gietvloer Dordrecht kan u hierbij helpen. Het juist aanbrengen van een PU gietvloer kan met een strakke afwerking mooi gedaan worden en u heel wat onnodige kopzorgen besparen in de toekomst. Dat is al helemaal een prima deal.